RedHack’e Karşı Büyük Oluşum!

Three Hats

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, RedHack hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ergün, kamu ve özel sektör kuruluşlarının siber saldırılara karşı ve dijital veri güvenliğini sağlamak adına ‘white hat’ yani beyaz şapkalı hackerlar yetiştireceklerini açıkladı.

Three-Hats

Dünyanın ileri ileri gelen şirketlerinin veri güvenliğini sağlamak için bu hackerlar ile çalıştıklarını belirtirken şu açıklamalarda bulundu:

“Beyaz hackerların temel görevi, sistemin açıklarını tespit etmek ve bunları sistem yöneticisine bildirmektir. Biz de bu konuda önemli bir adım  atıyoruz. Sızma testi yapan firma ve kişiler, ülkemizde ilk kez bir kamu kurumu olarak TSE tarafından yürütülecek program ile eğitilecek.Yani kamu ve özel  sektörde dijital verilerin güvenliğini sağlamak için biz de artık beyaz hacker yetiştireceğiz. Bu konuda en uzman kişileri bulacağız ve TSE’de yetiştirilecek  uzmanlar, Türkiye’nin siber  güvenliği için çalışacak.”

Ayrıca TSE Yazılım Belgelendirme Müdürlüğü “Sızma  Testi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Veren Personel ve Firmalar İçin  Yetkilendirme Programı” başlattı. Program kapsamında 4 farklı kategoride hacker yetiştirilecek. Bunlar stajyer, kayıtlı, sertifikalı ve  kıdemli olarak belirlendi. Bu kategoriler için aranan bazı şartlar da var. Örneğin; kıdemli Sızma Testi Uzmanlığı için 3 yıl bilgi güvenliği alanında çalışmış olmak veya 5 yıl sızma testi yapmış olmak ve bunu belgelendirmek şartı aranıyor.