Kafein alımını azaltmak isteyenlere tavsiyeler

Kafein alımını azaltmak isteyenlere tavsiyeler

Geceyi dönüp durarak ve uykunuzu alamadan geçirmekten daha kötüsü yoktur. Bir sonraki en kötü şey, ertesi gün uyanık kalmak için bir kahve içmeden çalışmaya çalışmaktır. Ancak yeni yılda kafein alımını azaltmak istiyorsanız işte tavsiyeler.

Kafein herkesi farklı şekilde etkileyen bir şey, ancak bazı insanlar için olumsuz yan etkiler, olumludan daha fazla. Fonksiyonel tıp kayıtlı diyetisyen Brigid Titgemeier, “Kafein vücutta uyarıcı ve stres kaynağıdır. Pek çok insan, sağladığı adrenalin ve kortizol sarsıntısı için kahve içer” diyor. Kafein alımını azaltmak için yapılacak şeylerin başında yeterli su içmek geliyor. Yeterince su içmenin önemini duymuşsunuzdur, ancak tekrar etmekte fayda var. Dehidrasyonun potansiyel olarak olumsuz etkilerinden biri yorgunluktur, bu nedenle zaten yorgunsanız, susuzluk daha kötü gelecektir. Geceleri, uyurken de sıvı kaybedersiniz, bu da uyandığınızda dehidrasyona katkıda bulunabilir.

Kafein alımını azaltmak isteyenlere tavsiyeler

Enerjiyi destekleyen sağlıklı yiyecekler yiyin. Yorgun veya halsiz olduğunuzda, yapmak isteyeceğiniz son şey sağlıklı bir kahvaltı hazırlamaktır. Ancak en uygun yiyecekler sağlığımız için hiçbir fayda sağlamaz. Uyuşukluk ve yorgunlukla savaşmanın bir yolu, vücudunuzu doğru şekilde beslediğinizden emin olmaktır. Uyku eksikliğinde egzersiz yapmak iyi bir fikir olmasa da, tamamen hareketsiz kalmak zorunda değilsiniz. Aslında, yürüyüş ve esneme gibi hafif egzersizleri dahil etmek, vücudunuzu zorlamadan daha uyanık ve tazelenmiş hissetmenize yardımcı olabilir. Vücudunuz daha fazla uyumanız için size bağırıyorsa, onunla savaşmayın. Kısa bir şekerleme yapmak, doğru yaparsanız daha tazelenmiş ve enerjik hissetmenize yardımcı olabilir. Şekerleme yapıp huysuz ve yorgun uyanmamanın anahtarı, daha kısa bir şekerleme yapmaktır (yaklaşık 20 dakika) ve bunu günün erken saatlerinde yapmanız fayda sağlayacaktır.

TOGG yerli otomobil hakkında bomba gibi açıklamalar: Gerçekten yerli mi