Kadın doktorların tedavi ettiği hastalar daha sağlıklı oluyor!

Kadın doktorların tedavi ettiği hastalar daha sağlıklı oluyor!

Kadın doktorların tedavi ettiği hastaların diğer doktorlara kıyasla daha sağlıklı olduğu ve ölüm oranlarının düşük olduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Altta yatan nedenlere ilişkin yeni soruları gündeme getiren yeni bir çalışmaya göre, kadın cerrahlar tarafından tedavi edilen hastaların etkili iyileşme şansı daha yüksek ve “ölüm yaşama olasılıkları daha düşük”. Yakın zamanda JAMA Cerrahi dergisinde yayınlanan bir milyondan fazla kişiyle yapılan araştırma, kadın cerrahlar tarafından tedavi edilen hastaların, cerrahi prosedürlerini takip eden 90 gün ve bir yıl içinde olumsuz sonuç olasılığının daha düşük olduğunu buldu.

Kadın doktorların tedavi ettiği hastalar daha sağlıklı oluyor!

1.165.711 hastanın dahil edildiği bu araştırmada, 151.054’ü kadın cerrahlar tarafından, 1.014.657’si ise erkek cerrahlar tarafından tedavi edildi.

Kanada’daki Toronto Üniversitesi’nden araştırmacılar da dahil olmak üzere araştırmacılara göre, bu bulgular doktorların cinsiyetine göre hasta sonuçlarındaki farklılıkları destekliyor.

Yine aynı dergide yakın zamanda yayınlanan başka bir çalışmada, safra taşının alınmasından (sık uygulanan bir cerrahi prosedür) sonra hastaların sonuçları değerlendirildi ve bayan cerrahların bu alanda ortalama olarak erkek meslektaşlarından daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı. Kadın cerrahların safra taşı çıkarma işleminde erkek cerrahlara göre “daha olumlu sonuçlara” sahip oldukları ve “daha yavaş çalıştıkları” ortaya çıktı.

İsveç’teki Skane Üniversite Hastanesi cerrahı Martin Almquist, dergiye eşlik eden bir yazısında, farklılıkların iki cins arasında risk almaya yönelik farklı tutumlardan kaynaklanabileceğini söyledi. Dr Almquist, gözlemlenen farklılıkların aynı zamanda cerrahın başkalarıyla işbirliği yapma yeteneğinden ve karar verirken “hasta odaklı” olmasından kaynaklanabileceğini söyledi.

Samsung öğrenci ve öğretmenlere indirim uygulayacak