Kablosuz Klavye Kullanmak Güvenli mi?

Kablosuz Klavye Kullanmak Guvenli mi

Teknolojinin gelişmesiyle kullanıcıların konforuna özel ürünlerde çıkmaya başladı. Bunlardan birisi de kablosuz klavye, ancak bu ürünler ne kadar güvenli?

Kullanıcıların güvenliğinin her geçen gün azaldığı ve kişisel bilgilerin çalınmasının çok kolay olduğu günümüzde, kullanılan ürünlerde büyük bir özenle seçilmeli.

Kablosuz Klavye Kullanmak Guvenli mi

Günümüzde kablosuz klavye kullanmak oldukça tehlikeli. Yeni geliştirilen bir casus şarj cihazı ile klavyenizden yazdığınız her bir harfi kayıt altına alınabiliyor. Böylece kişinin özel erişimlerine ulaşılabiliyor.

Gelişen teknoloji ile beraber artık birçok kişi kablosuz bilgisayar donanımları kullanmaya başladı. Bunların başında ise kablosuz klavyer yer alıyor. Bu kablosuz klavyelerin ne kadar güvenli olduğu ise tartışma konusu. Düşünüldüğü kadar güvenli olmayan bu cihazlar, yeni geliştirilen bir casus şarj cihazı ile ele geçirilebiliyor.

Daha önce Myspace sitesi için KeySweeper isminde bir solucan virüs yazan Samy Kamkar isimli hacker, geçtiğimiz günlerde kablosuz klavyeler için cep telefonu şarj cihazı görünümünde casus cihaz yaptı. Bilindik şarj cihazlarından farkı olmayan ürünün ortamdaki kablosuz klavyelerin yazdığı her şeyi kayıt ettiği ve isteğe göre ele geçirilen verileri hackerlara SMS olarak gönderdiği belirtiliyor.

Diğer yandan şarj cihazını çıkardığınız zaman ise batarya moduna geçiyor ve görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Bununla beraber bu cihazın tüm kablosuz klavyeler üzerinde etkisi bulunmuyor. Bazı klavye üreticileri ürünlerinde 128bitlik AES gibi güçlü şifreleme modelleri kullanıyor. Bu ürünler ise hackleme işlemine ağır geliyor. Samy Kamkar’ın bu cihazı satmadığınıda belirtelim.

Xiaomi Mi Note Sağlamlık Testine Girdi!