Jolla Yeni Telefonunu Çok Yakında Tanıtabilir

Jolla 575

Birçok kişi tarafından Nokia’nın gerçek varisi olarak görülen Finlandiya menşeli Jolla, yeni akıllı telefonunu çok yakında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Bir zamanlar akıllı telefon pazarının en önemli firmaları arasında yer alan Nokia zaman içinde pazar payını kaybetmesinin ardından telefon bölümünü Amerikalı teknoloji devi Microsoft’a devretmiş olsa da, Nokia’nın mirasını devam ettirenin aslında Jolla olduğuna inananların sayısı hiç de az değil. Nokia gibi bir Finlandiya firması olan Jolla, Nokia tarafından geliştirilen MeeGo ile Linux’u harmanlayan Sailfish OS işletim sistemini geliştirmiş ve bu işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonunu geçtiğimiz aylarda piyasaya sürmüştü.

jolla

Jolla‘nın ilk akıllı telefonu, akıllı telefon pazarını domine eden Apple, Samsung ve LG Electronics gibi firmaların ürünlerine kıyasla çok az satmış olsa da oldukça sağlam bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu sadık kullanıcı kitlesinden güç alan Jolla, son aylarda piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlara karşı yarışabilecek yeni bir akıllı telefon için çalışmalara başladı. Jolla’nın resmi internet sitesine 19 Kasım’da sonlanacak bir geri sayımı yerleştirmesi, firmanın yeni akıllı telefonunu bu tarihte gün yüzüne çıkaracağı yönünde yorumlandı.

Skype’ın İnternet Versiyonu Yayınlanacak