Jolla Tablet Projesi Hüsranla Sonuçlanabilir

jolla tablet 02

Jolla Tablet satın almak için önceden para ödeyen kullanıcıları kötü bir sürpriz bekliyor. Finansal sorunlar yaşayan Jolla, kullanıcılarına söz verdiği tabletleri yollayamayacak.

Eski Nokia tarafından kurulan Finli teknoloji firması Jolla için herşey güzel başlamıştı. Sailfish OS işletim sistemini geliştirdikten sonra ilk akıllı telefonunu piyasaya süren Jolla, biraz da Nokia’ya duyulan özlemden dolayı gayet iyi bir satış performansı sergiledi. Bu olumlu geri dönüş sonrası ikinci akıllı telefonunu geliştirmek için çalışan firma, bir yandan da ilk tableti üzerinde çalışmaya başladı. Jolla Tablet adını taşıyan bu tablet de ilgiyle karşılandı.

jolla_tablet_01

Ancak firmanın kendisini bir anda içinde bulduğu finansal sıkıntılar, Jolla’nin iyi başlayan hikayesini hüsranla sonlandıracak gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarmak zorunda kalan firma, Jolla Tablet almak için önceden ödeme yapan kullanıcılarına karşı sözünü tutamayacak. Tabletin geliştirilmesi için katkı sağlayan ve bunun sonucunda bir tablet bekleyen birçok kullanıcı beklediği tablete ulaşamayacak. Bu ay sonunda ellerindeki az sayıda tableti bazı kullanıcılara yollayacak olan firma, geri kalanlar için yeni tabletler üretemeyecek. Bu kullanıcılara ancak verdikleri paranın geri iade edilebileceği söyleniyor.

Samsung Gear S2 iOS’la da Kullanılabilecek!