Jeep elektrikli modelleri Türkiye’ye geliyor!

jeep grand cherokee1

Her geçen gün e-Hybrid modellerini arttıran Jeep, en önemli iki modeli için daha bu motoru tercih etti ve bu modeller yakında Türkiye’de satışa sunulacak.

Jeep elektrikli modelleri Türkiye’ye geliyor! SUV modellere adeta isim veren, zaman zaman iniş çıkışlar yaşasa da yıllardır belli bir standartı korumayı başaran Jeep, şimdilerde tüm gücünü e-Hybrid modellere vermişe benziyor. Şirketin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve bir süredir başta Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünya genelende pek çok ülkede satışta olan Jeep Compass ve Renegade modelleri bu yıl içerisinde ülkemizde de satışa sunulacak.

Yarı elektik yarı benzinli olarak isimlendirilen e-Hybrid teknolojisinin kullanıldığı bu iki modelde de 130 beygir ve 240Nm tork üreten 1.5 litre dört silindir turbo benzinli motor bulunuyor. Elektrik kısmına baktığımız zamansa, 15kW güç ve 55Nm tork üreten bir elektrikli motor tercihinde bulunulduğu anlaşılıyor.

Jeep Wrangler Trailcat

Jeep elektrikli modelleri Türkiye’ye geliyor!

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, dur-kalk ve belli bir hıza kadar kullanımlarda devrede olacak olan elektrikli motor sıfır emisyon salınımı avantajı sağlıyor. Normal bir kullanımda ise, tamamen benzinli bir araca göre %15’e kadar emisyon oranını azalttığı ve bu nedenle de oldukça çevre dostu bir araç olarak kabul ediliyor.

Her iki modelin de yılın ortalarına doğru Türkiye’de satışa sunulması beklenirken, fiyatları konusunda şimdilik bir bilgi yok. Bakalım  bir zamanlar neredeyse bütün SUV modellerinin genel adı olarak bilinen “Jeep” markası, elektrikli veya e-hybrid araç pazarında aradığını bulabilecek mi?

 Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction GeForce NOW ‘a ekleniyor