Jeep Wrangler Avrupa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

Jeep Wrangler

Fiat Chrysler Automobiles bünyesinde arazi araçları üreten Jeep, amiral gemisi modelini yeniledi. Yenilenen Jeep Wrangler, Avrupa’ya iddialı bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Avrupa’ya çıkarma yapmak için gün sayan SUV segmentinin efsanesi Jeep Wrangler’ın atası ilk olarak 1941 yılında yola çıktı. 2. Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusunun hafif 4×4 araç ihtiyacını karşılamak için geliştirilen bu model ilk ortaya çıktığında hiç de modern bir 4×4 gibi görünmüyordu. Ancak oldukça sağlam, hafif, pratik ve arazi şartlarında verimli bir 4×4 olduğunu söylemek gerekir. 1987 yılında Wrangler adını alan bu kompakt SUV, otuz yılı aşkın bir süredir üç nesil boyunca üretildi. Dördüncü nesil ise yakın zamandan yola çıkmak için gün sayıyor.

ABD’de satışları oldukça iyi giden Jeep Wrangler, Avrupa’da uzun zamandır dikiş tutturamadı. Bu kapsamda revize edilen Wrangler, Avrupa’ya iddialı bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ABD’de 190.522 adet satan bu 4×4 Avrupa’da sadece 3.670 tane sattı. Şirket için büyük bir hayal kırıklığı olan bu satış rakamlarının dördüncü nesil Wrangler ile biraz da olsa iyileştirilmesi hedefleniyor.

Dördüncü nesil Jeep Wrangler, Eylül ayında yapılacak lansman sonrası Avrupa’da yola çıkacak!

Jeep’in Avrupa’daki uzun vadeli planları oldukça iddialı. Ancak başlangıçta Avrupa’daki yıllık Wrangler satışlarının 10 bin ila 12 bin düzeylerine çıkarılması planlanıyor. Öte yandan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA)geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2018’in ilk altı aylık raporunda Jeep’in 85.930 araç sattığını açıkladı.

2019 Jeep Renegade geliyor!

Yenilenen Jepp Wrangler’a ilk baktığımızda geçmişle olan bağlarını koruyan oldukça ikonik bir model görüyoruz. Retro görünüşü ve sahip olduğu askeri ruhla oldukça modern bir off-roader kimliğine kavuşan yeni Wrangler, oldukça etkileyici bir tasarıma sahip.

Araç, off-road tutkunları için düşünülmüş oldukça ince detaylar içeriyor. Katlanabilir ön cama sahip olan Wrangler, bununda ötesinde kapıların ve tavanın kolayca çıkarılabildiği esnek bir tasarıma sahip.

Jeep Wrangler

2018 Jeep Wrangler teknik için bazı teknik özellikler:

Motor:  2.2 litrelik dört silindirli dizel

Güç çıkışı: 2.000 devirde 200 beygir

Tork üretimi: 2.000 devirde 450 nM

0-100 km/s hızlanma: 9.6 saniye

Maksimum hız: 160 km/s

Şanzıman: 8 hızlı otomatik / 4×4

Ağırlık: 2.086 kg

Avrupa’daki tahmini başlangıç fiyatı: 35.000 Avro

Jeep Wrangler