Japan Display Grubu 4k Tablet Ekranı Üzerinde Çalışıyor

japan display 4kS 1 4066572 1

Şu andaki cep telefonları dev 1080p’lik multimedya ögelerini  gösterecek  grafiksel enerjiye sahip olsa bile, 4k sıçraması geleceğin en büyük kilometre taşı olacaktır.

japan-display-4k,S-1-406657-1

 

Tom’un önceki konuşması, neredeyse 8 milyon pikselli süper modern oyunları oynamak,masaüstü bilgisayarlarda bile sistem kaynaklarının tamamını boşaltıyorken tabletlerde oynanması nasıl mümkün hale gelecek şeklindeydi. Üçlü Japon Display ortakları çoktan bir tablette tüm bu ayrıntıları yoğun olarak çalışmaya başlamışlardır.

Sony, Toshiba ve Hitachi arasındaki koalisyon sözleşme raporları ful fonksiyonel 12.1 inç 4k TFT paketine çoktan sahip olduklarını gösteriyor. Aayrıntıların tamamını eklemeye bir donanım kümesi ancak yetebiliyorken ve  birinin bu iş için çok büyük miktarlarda batarya gücü gerekeceğini düşünmesi olası iken bunun şaşkınlık yaratan bir başarı olacağını düşünmememiz için hiçbir sebeb yok.

Japan Display grup , gerçek karmaşıklığını veren inceliği ve şaşırtıcı güç-verimiyle çok iyi bir donanım ortaya koymuş.

Ful rapora Google’ın yardımıyla ulaşmak hiç de zor değil. Not edilmesi gereken bir şey özellikle taşınabilir cihazlar için 160 derece ve 1000:1 oranında olan standartlar göz önüne alınırsa  açı ve kontrast payının incelenmesinin sonuçlarında bugünün standartlarından çok ufak bir miktar düşük olduğu görüldü. Merakla beklenen ekran parlaklığı da  fark edilecek derecede yüksek 500 nit.

Bu ürün gelecek yıl piyasalara çıkarsa gerçekten şok olacağız fakat gittikçe sayılarının arttığını görmek, her gün kullandığımız elektronik cihazlar üzerindeki  albeniliğinin git gide ön plana çıkması tabletlere kafa yormaya değecek durumlardır.