Apple Çevre Konusunda Duyarlı Davranıyor

Apple Çevre Konusunda Duyarlı Davranıyor

Yeni veri merkezi yakınlarındaki hidroelektrik projesini satın alan Apple, çevre konusunda duyarlı davranmaya devam ediyor.

Dünya genelinde faaliyet gösteren çevreci kuruluş Greenpeace‘in geçtiğimiz ay teknoloji firmalarına yönelik olarak yayınladığı raporunda, en ilgi çeken detaylardan biri de Apple’ın yeşil enerji kullanımı konusunda tam not almasıydı. Veri merkezlerinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için mümkün olduğunca yenilenebilir enerjilere yönelen firma, teknoloji dünyasında çevre duyarlılığı konusunda en önde gelen firma.

Apple_DG

Çevre dostu politiklarını sürdüren Apple, ABD’nin Oregon eyaletinde yer alan yeni veri merkezinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için de yeşil enerji kaynaklarına yöneldi. Oregon’daki veri merkezinin yakınlarında bulunan bir hidroelektrik projesini satın alan firmanın bu yeni tesisi, yaklaşık 2500 – 3000 eve yetecek kadar enerji üretebiliyor. Ancak Apple’ın veri merkezi söz konusu olduğunda hidroelektrik projesinden elde edilen enerji, ihtiyaç duyulan enerjinin sadece küçük bir kısmını karşılayabiliyor. Veri merkezlerinde hidroelektrik, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden faydalanan Apple, sadece teknoloji dünyasının değil tüm dünyanın en çevre dostu firması olma yolunda ilerliyor.

Windows XP’ye Yönelik Saldırılar Şimdiden Başladı