İsviçre’de ötanazi yaptıran adamın görüntüleri gündem oldu

İsviçre’de ötanazi yaptıran adamın görüntüleri gündem oldu

Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak yaşamına son vermektir.

İsviçre’de ötanazi yaptıran adamın görüntüleri gündem oldu. Kulağa korkunç gibi gelse de böyle bir uygulama vardır ve bu uygulamayı yasal olarak yapan tek ülke İsviçre’dir. İsviçre, hastane ya da kliniklerinde kişilerin isteği üzerine ötanazi gerçekleştiriyor. Dünyanın her yerinden birçok insan İsviçre’ye yaşamına son vermek için gidiyor.

Bu konuda ölüm turizmi yapmakla suçlanan ülke, haftada ortalama iki kişiyi ötanazi için kliniklerinde ağırlıyor.

İsviçre’de ötanazi yaptıran adamın görüntüleri gündem oldu

Durumun ne kadar etik olduğu sürekli tartışılsa da yaşlı genç her türden insan yaşamlarına son vermek için İsviçre’deki bu kliniklere gidiyor.

Yaşadıkları dayanılmaz acının son bulması için tercih edilen bu uygulama eski bir videonun sosyal medyada tekrar ortaya çıkması sonrası gündem oldu. İsviçrede’ki bir klinikte eşi ve yakın arkadaşı eşliğinde ötanazi yaptıran yaşlı adamın son anları yürek burktu.

Tedavisi olmayan hastalığı artık ona nasıl inanılmaz acı ve ağrı veriyorsa, yaşlı adamın Ötanazi’den başka çaresi kalmamış olacak. Son anlarında eşinin ona destek vermesi ve çaresizce ölümünü izlemesi ise oldukça üzücü.

Videodan sonra tekrar gündeme gelen Ötanazi tartışması ise sosyal medyayı 2’ye böldü. Kimi yaşlı adama hak verirken kimi bunun asla olmaması gerektiğini savundu. Bakalım videoyu izleyen sizler bu konuda ne düşüneceksiniz.

Koronavirüs aşısı zorunlu hale geldi: Tartışmalar giderek büyüyor