İşte Karşınızda OnePlus 2

oneplus 2 lansman tarihi

Yaşayan efsane OnePlus’ın 2. nesil telefonu kameralara yakalandı. OnePlus 2’de amiral gemisi katili olabilecek mi? Yoksa o da artık katilini bekleyen sıradan bir amiral gemisi mi?

Oppo’dan ayrılan bir grup mühendis tarafından kurulan OnePlus şirketi geçtiğimiz yıla damga vuran bir telefon yapmıştı. OnePlus One adıyla tanıtılan ilk telefon öylesine başarılı oldu ki ülkemizde bile resmen karaborsaya satılmıştı. Bir dönem şahsımın da sahip olduğu OnePlus One’ı bir internet sitesi üzerinden satışa sunmuştum ve bulunduğum yere 150 kilometre uzakta oturan birisi arabasına atlayıp gelerek telefonu benden satın almıştı. OnePlus One öncelikle aynı donanıma sahip telefonların yarı fiyatına satılması ile efsane haline gelmişti.

OnePlus, 2. nesil telefonunu kısa süre içinde tanıtacak. Çinli yerel kaynaklara göre firma 27 Temmuz itibariyle OnePlus 2’yi tanıtıp; aynı gün satışa başlayacak. Satışın yine davetiye ile mi yoksa perakende şeklinde mi olacağını bize zaman gösterecek. OnePlus geçtiğimiz günlerde paylaştığı 2 farklı görselle bize bazı bilgiler sunmuştu. Bu görsellere göre OnePlus 2’nin Snapdragon 810 ve Type-C bağlantı noktasına sahip olacağını biliyoruz.

Type-C

 

1434614227_01-oneplus-2-cpu-snapdragon-810

OnePlus 2’ye ait olduğu iddia edilen görseller ise telefonla ilgili tüm detaylarını ortaya koyuyor. OnePlus 2’nin ekran çerçevesinin oldukça küçük tutulduğunu görmekteyiz. Yayınlanan görseller biraz bulanık bile olsa altta ve üstteki gri renklerin metal çerçeve olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ekran ise oldukça parlak görünüyor.

Images-allegedly-showing-the-new-OnePlus-2

Telefonun arkasının ise bambu ağacından yapıldığını görüyoruz. Bunun plastik mi yoksa gerçek mi olduğunu zaman içinde öğreneceğiz lakin OnePlus 2’nin birkaç farklı arka kapak ile (daha önce olduğu gibi) geleceğini öngörebiliriz. Arka taraftaki en önemli değişiklik ise parmak izi okuma sensörü olacak. Kameranın tam karşısında bu donanımı görebiliyoruz.

Images-allegedly-showing-the-new-OnePlus-2 (1)

Kameranın tam altında ise LED flaş var. Kameranın yanında ise Galaxy S6, LG G3 ve LG G4’te gördüğümüz lazer odaklama sensörü var. Bu donanımlara ve bu tasarıma bakınca OnePlus’ın yakaladığı popülariteyi paraya çevirmeye çalıştığını görüyoruz. OnePlus 2’nin amiral gemisi katili değil de katilini bekleyen bir amiral gemisi olacağını düşünüyoruz.

OnePlus 2 Type-C ile Geliyor!