iQOO Z7 Pro’nun teknik özellikleri netlik kazandı

iQOO Z7 Pro

Bu ayın sonunda piyasaya sürülecek olan iQOO Z7 Pro’nun teknik özellikleri, iQOO tarafından yapılan paylaşımla birlikte büyük ölçüde netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hatırlarsanız şirket Z7 serisini mart ayında resmi olarak tanıtmış, bu seri kapsamında iki farklı model piyasaya sürülmüştü. Bunlarda biri iQOO Z7’nin Çin’e özel lokal versiyonu, diğeri de özelliklerinde ufak değişiklikler olan global versiyonuydu. Ancak çıkışından yaklaşık beş ay sonra Z7 serisine yeni bir model daha eklenecek. Çünkü iQOO şimdi de bu serinin Pro modelini, yani iQOO Z7 Pro’yu kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden telefon, 31 Ağustos’ta Hindistan’da düzenlenecek etkinlikle resmi olarak tanıtılacak. Kısa süre sonra da piyasaya sürülecek.

iQOO’nun çok yakında piyasaya süreceği Z7 Pro’nun çıkışı için bekleyiş sürerken, telefona dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de iQOO tarafından yapılan paylaşımla beraber telefonun teknik özelliklerine dair pek çok önemli detay netlik kazanmış oldu.

iQOO Z7 Pro

iQOO Z7 Pro’nun daha önce paylaşılan görselleri telefonun kıvrımlı bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkarmıştı. Ayrıca telefonun bu kıvrımlı ekranın üzerinde de nokta şeklinde bir kamera deliği olacağı da görülmüştü. iQOO bugün de telefonun Dimensity 7200 yonga setinden güç alacağını resmen açıkladı. iQOO’nun basınla paylaştığı bilgilere göre telefon, bu yonga seti sayesinde AnTuTu performans testinden 700.000 puan almayı başarmış ki bu da Z7 Pro gibi orta segment bir telefon için hiç de kötü bir sonuç değil.

7.36 mm kalınlığında olacak iQOO Z7 Pro’nun AG Glass arka panelinin üzerindeki kamera sisteminin ana lensi OIS destekli 64 megapiksellik AURA Light kamera olacak. Ancak buna kaç yardımcı lensin eşlik edeceği hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Telefonun AMOLED ekranının yenilenme hızının 120 Hz olacağı açıklandı. Ekranın çözünürlüğü ise Full HD+ olacak.

Netflix kendi bulut oyun servisini kuruyor