iQOO Z7 Pro piyasaya sürüldü

iQOO Z7 Pro

vivo, bir süredir gündemde olan yeni akıllı telefonu iQOO Z7 Pro’yu Hindistan’da piyasaya sürdü. Telefon Dimensity 7200 yonga setiyle geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hatırlarsanız şirket iQOO Z7 serisini mart ayında resmi olarak tanıtmış, bu seri kapsamında iki farklı model piyasaya sürülmüştü. Bunlarda biri iQOO Z7’nin Çin’e özel versiyonu, diğeri ise özelliklerinde ufak değişiklikler olan global versiyonuydu. Çıkışından yaklaşık beş ay sonra Z7 serisine yeni bir model daha eklendi. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilere konu olan iQOO Z7 Pro’nun lansmanı dün Hindistan’da gerçekleşti.

iQOO Z7 Pro’nun daha önce paylaşılan görselleri telefonun kıvrımlı bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkarmıştı. Ayrıca telefonun bu kıvrımlı ekranın üzerinde de nokta şeklinde bir kamera deliği olacağı da görülmüştü. Dün yayınlanan resmi görseller de bu detayları doğruluyor.

iQOO Z7 Pro 2

iQOO Z7 Pro, Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 128 ve 256 GB. Batarya tarafında karşımıza 4600 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryada 66 W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Telefon 6.78 inçlik AMOLED ekranla geliyor. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın üzerindeki delikte yer alan selfie kamerası 16 megapiksel. Çift arka kameranın ana lensi ise 64 megapiksel. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı