iQOO Neo 7 Pro’nun çıkış tarihi açıklandı

iQOO Neo 7 Pro

Son günlerde çeşitli sızıntılarla gündemimizi meşgul eden iQOO Neo 7 Pro’nun çıkış tarihi doğrudan iQOO tarafından açıklandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO Neo 7 serisini bu yılın başında piyasaya sürdükten sonra mayıs ayında da Neo 8 serisini kullanıcılarla buluşturan şirket, şimdi Neo 7 serisine geri dönüyor ve bu seriye yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Söz konusu bu yeni model, son günlerde çeşitli sızıntılarla gündemimizi meşgul eden iQOO Neo 7 Pro olacak.

Daha önce Çin’de piyasaya sürülen ve Çin’e özel olan iQOO Neo 7 Racing’in global versiyonu olarak lanse edilen iQOO Neo 7 Pro için bekleyişimiz sürerken, telefonun çıkış tarihi resmi kaynaklar tarafından paylaşıldı. iQOO’nun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla, telefonun 4 Temmuz 2023’te tanıtılacağı resmen duyuruldu.

iQOO Neo 7 Pro 1

iQOO şu ana kadar telefonun teknik özellikleri hakkında çok fazla detay paylaşmamış olsa da telefon iQOO Neo 7 Racing ile neredeyse aynı özelliklere sahip olacağı için aslında özelliklerinin nasıl olacağını büyük ölçüde biliyoruz. Bildiğiniz gibi iQOO Neo 7 Racing, 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahipti. 120 Hz yenilenme hızına sahip bu ekranın çözünürlüğü ise 1080 x 2400 pikseldi. 5000 mAh’lık bir batarya sahip olan Neo 7 Racing’de 120 W hızlı şarj özelliği bulunuyordu.

iQOO Neo 7 Pro’nun Racing modelinde de kullanılan Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacağı kısa süre önce Geekbench’te ortaya çıkan bilgilerle doğrulanmıştı. Telefonun teknik özellikleri arasında dikkat çeken bir diğer detay arka kamerasının 50 megapiksellik f/1.9 ana lensi. Bu ana lense 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor.

 

Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro’yu beğenmedi