iQOO 11’in tasarımı gözler önüne serildi

iQOO 11

Çok yakında piyasaya sürülecek olan iQOO 11’in sızdırılan yeni görseli telefonun tasarımını gözler önüne serdi.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Neo 7 serisinin yeni üyelerini geçtiğimiz ayında sonunda piyasaya süren iQOO, şimdi de yeni amiral gemisi akıllı telefonu iQOO 11’in çıkışına hazırlanıyor.

2 Aralık’ta resmi olarak tanıtılacak olan telefon için bekleyişimiz sürerken, sızdırılan yeni bir tanıtım görseli sayesinde telefonun tasarımı gözler önüne serildi. Tabii ki ilk dikkat çeken detay, artık iQOO telefonlarıyla özdeşleşmiş olan beyaz üzerine mavi, siyah, kırmızı çizgili şerit oluyor. Dikkat çeken bir diğer detay da kare şeklindeki kamera bölmesi. Ancak altta görebileceğiniz iQOO 10’un aksine bu kez bu kamera bölmesi telefonun üst arka kısmının tamamına yayılmıyor.

iqoo 11 2

iQOO 11, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacak. Samsung’un E6 ekran teknolojisini kullanacak telefon, 6.78 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1440 x 3200p çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz olacak.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 13 megapiksellik geniş açılı bir lens ve 8 megapiksellik makro lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde telefon sertifika alırken görülmüş bu sayede telefonun batarya detayları netlik kazanmıştı. iQOO 11, 5000 mAh’lık bir bataryayla geliyor. Telefonun şarj hızı ise 120W.

Brezilya polisi şarj aleti olmayan iPhone’lara el koydu