iPhone’unuzun Pili Ne Durumda? Yavaşlatılıyor mu? Nasıl Öğrenilir?

yavaşlayan iphone modelleri 3

Tonlarca eleştirinin ardından, Apple iOS’in yeni sürümüne iPhone’lardaki CPU kısıtlaması ile ilgili istenen ayarı koyacak. Peki sonra?

iOS 11.3 Yolda, Yeni İşlevler iPhone’lara Geliyor

Birkaç ay önce ortaya çıkan ufak bir detayla teknoloji dünyası adeta sallandı. Pek çok komple teorisi ve ağır eleştirilerin ardından Apple kendince savunması yapmış ve konuyla ilgili pek çok da geri adıma imza atmıştı.

Bildiğiniz gibi özellikle belli sürelik kullanımı aşmış iPhone’larda, işlemci hızının düşürüldüğü benchmark testlerinde ortaya çıkmıştı. Olayın patlak vermesinin ardından Apple, buna eskiyen pillerin sebep olduğunu söylemiş ve cihazın istenmeyen bir anda kapanmasını önlemek için alınan bir önlem olduğunu belirtmişti. Amerikalı şirket, önce kendi ülkesinde pil değişim programlarının fiyatında indirime gitti ve binlerce telefon sahibi, bataryalarını uygun fiyata değiştirerek eski işlemci hızlarına kavuşmuş oldu. Sonrasında ise sonu gelmeyen eleştirilere cevap olarak, yeni bir güncellemeyle manuel ayar sağlanabileceğini bizzat Apple’ın CEO’su açıkladı.

Kısacası, iOS 11.3’le birlikte eski bir pile sahip olsak bile bu “CPU kısıtlaması” ayarını (her ne kadar Apple önermese de) elle açıp kapatabileceğiz. Henüz beta testinde olan sürümün son kullanıcıya ulaşması biraz daha zaman alacak. Buna karşın son betayla birlikte ayarın geldiğini resmen görüyoruz. Pil sağlığı bölümü, 11.3’ün ilk betalarıyla sunulmamıştı; fakat geliştiricilerin test ettiği en yeni betada, pil sağlığı bölümünün açıldığını görüyoruz. Pil sekmesinin içerisinde bulunacak olan ayar sayesinde cihazımızın işlemcisinin kısıtlanıp kısıtlanmadığını görmek de mümkün olacak.

GM 8 Android One satışa sunuldu