Apple Patlayan AirPods’u Mercek Altına Aldı

apple airpods siri

Apple, hafta başında kendi kendine yanan AirPods’un patlamasının ardındaki sır perdesini aralamaya çalışıyor. İşte son detaylar!

AirPods Spor Salonunda Patlamıştı

Haftanın başlarında, ABD’nin Florida eyaletinde bir spor salonunda AirPods kendi kendine patladı. Cihazdan çıkan dumanı erken fark eden kullanıcı belki ciddi bir facianın eşiğinden döndü. Günümüzde pil taşıyan her şeyin yandığına şahit olabiliyoruz. Ancak bunu kulağımızın içindeki bir cihazdan görmek, eminim herkesi daha çok tedirgin etmiştir. Evet, kolumuzdaki akıllı saatlerden cebimizdeki telefona, hatta elektrikli araçların bile yandığına tanıklık ettiğimiz oldu. Şimdi Apple başka bir sorunla karşı karşıya. Kablolu kulakların yerini alması istenen Bluetooth kulaklık, patladı!

Colon Şanslıydı Çünkü..

Çünkü kaza geliyorum demişti. Colon, spor salonunda spor yaparken AirPods’tan çıkan dumanı fark etti ve onları hemen bir kenara koyarak yardım istedi. Ancak geri döndüğünde plastiği erimiş kullanılamaz halde bir kulaklık gördü. Olayın ardından yaptığı açıklamada da şunları söyledi: “Kulaklık o sırada kulağımda olsaydı, neler olurdu bilmiyorum. Belki de kulak lobum yanabilirdi. “

Maalesef spor salonunda kimse cihazları yanarken görmedi, bu yüzden neler olduğu tam olarak bilinmiyor. Colon, bataryaları suçladı ve tüm kullanıcıların uyarılması gerektiğini söyledi. Şimdilik şüpheler pili gösteriyor, fakat son sözü araştırma söyleyecek. Apple konuyu araştırmaya devam ediyor, önümüzdeki dönemde sorumlu parça da ortaya çıkacaktır.

Facebook, “beğenmeme” butonunu test ediyor