iOS 11.3’te Yavaşlatma Ayarı Kapatılabilecek

iOS 11

iPhone’ların iOS 11’le kasten yavaşlatıldığı iddialarının doğrulanmasının ardından beklenen ayarlama özelliği iOS 11.3‘le geliyor.

Tim Cook Açıklamıştı, iOS 11.3’le Geliyor!

Apple’ın yeni nesil mobil işletim sistemiyle beraber ortaya atılan CPU yavaşlatma iddiaları, geçtiğimiz haftalarda Apple tarafından doğrulanmış, sorun eski pillere bağlanmıştı. Kullanıcıların artan tepkilerine rağmen yaptığının arkasında duran ve hamlenin, telefonların birden kapanmaması için yapıldığını öne süren şirket, eski pilin değiştirilmesinin sorunu çözeceğini söylemiş ve bu bağlamda pil değişim fiyatlarında da indirime gitmişti. Geçtiğimiz hafta ise Tim Cook, konuk olduğu bir programda bu ayarın değiştirilebilir hale getirileceğini belirtti. Açıklamanın ardından gözler iOS güncellemelerine çevrilmişti ki, beklenen haber 11.3 sürümüyle beraber geldi.

Önümüzdeki bahara kadar final sürümünün yayınlanacağı düşünülen 11.3 sürümü ilk betasıyla dün ortaya çıktı. Beklenen “CPU kısıtlaması” ayarı değişikliğini henüz elde edemeyen versiyona bu özelliğin ilerleyen betalarda ekleneceği bildirildi.

Yeni sürümün ilk betası ile gelen değişikliklerden bazıları ise yeni animoji seçenekleri, Business Chat ve yeni sürüm ARKit.

Ayı, dinozor, kafatası ve kaplan animojileriyle, animoji bölümü destekleniyor. Profesyonel şirketlerle iletişim kurma seçeneği elde edeceğiniz Business Chat betaya açıldı. Ayrıca ARKit’in yayınlanan 1.5 numaralı sürümüyle AR uygulaması düzensiz zeminlerde daha iyi çalışır hale geliyor. Bahar ayına kadar test edileceği düşünülen 11.3, ilerleyen dönemde daha büyük yeniliklere sahip olacaktır.

Galaxy S9 tanıtılmadan görselleri sızdırıldı!