iPhone X Videosu Çekti İşinden Oldu

iphone x 1

Apple’ın merakla beklenen çerçevesiz telefonu iPhone X için  Apple kampüsünde bir inceleme videosu çekilmişti. Videonun yayınlanmasının ardından işten çıkarma gerçekleşti. Konunun detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Apple, çerçevesiz akıllı telefonu iPhone X’u yakın zamanda satışa çıkaracak. 3 boyutlu yüz tanıma teknolojileri nedeniyle üretimi yavaş ilerleyen telefona şu anda dünyada çok az sayıda kişi erişebiliyor. Erişebilenlerin çok büyük bir çoğunluğu da Apple çalışanları.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir video ile Youtuber Brooke Peterson, Apple’ın  yeni genel merkezi Apple Park’ta bir iPhone X videosu çekmişti. Kampüsteki  Caffè  Macs’te çekilen görüntülerde telefon detaylı bir şekilde inceleniyordu. Hatta telefonun Notlar uygulaması açılarak daha açıklanmamış bazı Apple ürünlerinin kod adları görünüyordu.

Bu video yayınlandıktan bir süre sonra videoyu çeken Youtuber Brooke Peterson’un babası Apple’daki işinden oldu. Apple Park’a babasının orada çalışması sayesinde girebilen yayıncı, kafede otururken babasının kullandığı telefon ile videoyu çekmiş. Apple kampüslerinde video ve fotoğraf çekmenin yasak olmasına rağmen çekilen video sonucunda Peterson’un babası işten çıkartılmış. Youtuber bir sonraki videosunda babasının işinden çıkartıldığını doğruladı.

Apple gibi teknoloji firmalarının hepsinin araştırma geliştirme merkezlerinde görüntü kaydı tamamen yasak. Dünyanın her yerinde böyle olan ve herkes tarafından bilinen bu durum varken neden bir çalışın video kaydına izin verdiği bilinmiyor. İşinden olacağını bile bile çekilen video sonucunda kullanıcıların aklında çeşitli soru işaretleri de oluştu. Bazı kullanıcılar videonun Apple tarafından çektirildiğini ve işten kovulmanın yalan olduğunu düşünüyor. İlgili videoyu buraya tıklayarak veya aşağıdan izleyebilirsiniz.

Cumhuriyet Bayramı Google ve Facebook