iPhone X Türkiye çıkış tarihi belli oldu

iphone x 5

Hali hazırda 50 ülkede satışa sunulmuş olan iPhone X, nihayet ülkemizde de satışa sunulacak. Peki iPhone X Türkiye çıkış tarihi ne zaman? Açıkçası, Türkiye’den 6099TL ödeyip yeni bir iPhone X satın almanız için o kadar da beklemenize gerek kalmayacak. Zira birçok analist iPhone X’in stok sıkıntısı yaşayacağını iddia ediyordu fakat şu an görünen tablo pek de bu şekilde değil.

iPhone X Türkiye çıkış tarihi netlik kazandı

Daha önce iPhone X’in 50 ülkede satışa sunulduğunu sizlerle paylaşmıştık. Ne yazık ki Türkiye bu 50 ülke arasında bulunmuyordu. Apple tarafından bugün yapılan açıklamada, iPhone X’in 14 yeni pazarda daha kullanıcıya sunulacağı belirtildi.

Sizlerin de tahmin edebileceği üzere bu 14 yeni pazar arasında Türkiye’de bulunuyor. Cupertino merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada, iPhone X’in 23 Kasım’da İsrail’de, 24 Kasım’da ise Türkiye, Bosna, Arnavutluk, Kamboçya, Kosova, Malezya, Karadağ, Sırbıstan, Güney Kore, Güney Afrika ve Tayland’da raflardaki yerini alacağı belirtildi.

Böylece iPhone X Türkiye çıkış tarihi de kesinleşmiş oldu. Ön sipariş sürecinin ise telefon satışa sunulmadan bir hafta önce yani 17 Kasım gibi başlaması bekleniyor. Tekrardan dip not olarak belirtelim. iPhone X ülkemizde 6099TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Açıkçası doların 4TL’ye ulaşmaya çalıştığı şu günlerde iPhone X fiyatının da artabileceğini hatırlatmak gerekiyor. Eğer böyle bir şey yaşanırsa, iPhone X çıkmadan zamlanan ilk telefon unvanını da alacaktır.

Meizu, Türkiye pazarına giriyor