iPhone X, dayanıklılık ve pil ömrü konusunda sınıfta kaldı

iphone 2 1

iPhone X, görüntüsüyle birçok kullanıcıyı etkiledi ama, can sıkan tarafları da gündeme gelmeyi sürdürüyor.

Consumer Reports’ta yeni paylaşılan bilgilere göre iPhone X, özellikle kamera performansı ve başarılı ekranıyla kullanıcıların gönüllerini çalmışa benziyor. Diğer başlıklara göz attığımızda ise, iPhone X’in zayıf yönleri de bir bir sıralanıyor.

iPhoneX’in 64GB’lık versiyonunu almak istiyorsanız karşınıza 999 dolarlık bir fiyat etiketi çıkıyor. Türkiye satış fiyatı ise, 6099 TL.

Yapılan dayanıklılık testlerinde, iPhone X’in iPhone 8 ve 8 Plus karşısında oldukça dayanıksız olduğu ortaya çıkmış. Zaten daha önce birçok site de bu cihaz için dayanıklılık testleri yapmış ve “Tüm zamanların en dayanıksız iPhone’u bu olabilir” yorumlarında bulunmuştu.

iPhone X, dayanıklılık ve pil ömrü konusunda sınıfta kaldı

iPhone X’in güçlü tarafları:

iPhone X’te OLED ekran teknolojisi kullanılıyor ve ön tarafta fiziksel bir tuş yok. Yapılan testler sonucunda, ürünün ekranının güzel bir renk doğruluğu sunduğu, iç ve dış mekan kullanımlarında yeterli düzeyde aydınlık seviyesine sahip olduğu belirtilmiş.

Kamera tarafı da ürünün önemli özelliklerinden. Özellikle ön kamera için test ekibinden bazıları “Şimdiye kadar gördüğüm en iyi ön kamera” yorumlarında bulunmuş. Arka kamera sisteminin performansının da çok iyi olduğu belirtilmiş.

Gelelim bir diğer dikkat çekici başlığa, yani Face ID güvenlik sistemine. Her ne kadar bu sistemle ilgili birçok sorun olsa da, çeşitli yöntemlerle bu sistemi kandırmak mümkün olsa da genel olarak iyi bir perfoermans sunduğu bildirilmiş.

Gelelim iPhone X’in zayıf yönlerine

Dayanıksız tasarım, ilk sırada geliyor. Özellikle cihazın cam tasarımının çok dayanıksız olduğu ve alçak bir mesafeden düşürülse dahi kırılma ihtimalinin olduğu belirtilmiş. Zaten Apple da bu ürünün resmi kılıfıyla kullanılmasını tavsiye etmişti.

İkinci olarak da kısa pil ömründen söz edilebilir. Zaten birçok iPhone telefonda kısa pil ömrü ciddi bir sorun olmuştur. iPhoneX ise, iPhone 8 Plus ile kıyaslandığında daha kısa pil ömrüne sahip.

Tabii birçok kullanıcı için en dikkat çekici faktör ise, yüksek fiyat faktörü. Birçok uzman, bir telefon için 6 bin liranın üzerinde ödeme yapılmasını mantıklı bulmuyor. Öte yandan birçok Android telefonda artık demirbaş halini almış özelliklerin iPhoneX’e daha yeni geldiğini, bir kısmının ise hala iPhone’da olmadığını da ekleyelim.

Samsung, telefonlar için 512GB depolama üzerinde çalışıyor