iPhone X Satışlarındaki Düşüş Samsung’u Da Vurdu

iphone 3

Bildiğiniz gibi Apple’ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi beklendiği kadar iyi satmıyor. Satışa çıktığı ilk haftalarda büyük ilgi gören iPhone X’in satışları başladığı gibi gitmedi. Şu sıralar eskisi kadar talep görmeyen telefonun satışlarıyla ilgili beklentiler aşağıya çekildi.

iPhone X satışları düşünce Samsung’un planları da sekteye uğradı

Yeni iPhone’un satışlarında yaşanan bu beklenmedik düşüş Samsung’u da kötü etkiledi. Bildiğiniz gibi iPhone X’in ekranını üreten firmaların başında Güney Koreli teknoloji devi geliyor. Yani satılan her cihaz başına Samsung da para kazanıyor. İşte bu yüzden Apple’ın yeni amiral gemisinin satış performansı, şirketin en büyük rakiplerinden Samsung’u da kötü etkiliyor.

Yaşanan bu düşüş sonrası Güney Kore’deki OLED fabrikasında üretim hızını yüzde 10 düşüren Samsung, ayrıca Vietnam’da kurmayı planladığı yeni üretim tesislerinin kurulmasını da şimdilik rafa kaldırdı.

Samsung’un bu kararında Apple’ın bir sonraki iPhone için planlarının da etkili olduğu söyleniyor. Hatırlayacağınız gibi birkaç gün önce gelen haberler yeni iPhone’un ekranını büyük ihtimalle LG’nin üreteceğini ortaya çıkarmıştı.

iPhone X satışları düşünce Samsung'un planları da sekteye uğradı

Meizu 15’in İlk Görüntüleri Sızdırıldı