iPhone X ‘e Neden Geçmiyoruz? Çarpıcı Anket Sonuçları Yayınlandı

apple iPhone X

iPhone X konusunda şimdiye kadar birçok spekülasyon ortaya atıldı. Bunların gerçekliği ise hep sorgulandı. Fakat duyurulan son araştırma neden iPhone X satılmadığını veya iPhone kullanıcılarının neden iPhone X’e geçmediğiniz gözler önüne seriyor.

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X kullanıcılara yüksek performans, iyi bir ekran deneyimi, şık tasarım ve uygun ergonomi sunan bir akıllı telefon. Ürünün rakiplerine baktığımızda onun üzerine çıkabilecek bir model gözükmüyor. Hal böyle olsa da geçtiğimiz dönemde gelen haberler iPhone X satışlarının iyi gitmediği yönündeydi. Hatta buna ek olarak iPhone X için üretim yapan donanım firmalarının üretim bantlarında kısıtlamaya gittiği ve önümüzdeki dönemde daha az sayıda iPhoneX üretileceği haberleri ortaya atıldı. Tabii ki bu haberlerin ardından öncelikle kullanıcı deneyimine başvuruldu. iPhone X kullanıcılarından gelen haberlere bakılırsa ürünün herhangi eksi bir tarafı yok hatta bir çok artısı mevcut.

Peki Kullanıcılar Neden iPhone X ‘e geçmiyor?

Piper Jaffray firması tarafından yapılan araştırmanın sonuçları iPhoneX ile ilgili aklımızda bulunan tüm soruların üzerine sünger çekti. Firmanın araştırmada yönelttiği sorulardan biri, “iPhone cihazınız var peki iPhoneX’e neden geçmiyorsunuz”.Bu soruya cevap verenlerin yüzde 31’i iPhoneX’in fiyatının yüksek olduğu ve bu sebepten dolayı yeni iPhone almadıklarını beyan ettiler. 64 GB’lık iPhoneX’in 999 dolar olduğu, hatta ülkemizde bu fiyatında üstünde bir bedelle satışa sunulduğu düşünülürse gerçekten yüksek bir bedel olduğu söylenebilir. 2007 yılında iPhone ilk çıktığında 400 Dolar civarında bir bedelle satış sunulmuştu. Aradan geçen 10 yılın ardından fiyatların 1000 dolar seviyesine gelmesi üzücü.

Araştırmaya katılanların yüzde 44’ü ise ellerindeki iPhone’ların iyi çalıştığı ve performansdan yana bir şikayetlerinin olmadığını belirtti. Bu nedenle de yine iPhoneX’e yükseltme yapmadıkları için ürünün satış adedinin beklentilerin altında kaldığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca araştırma katılımcılarının yüzde 8’i iPhone X’in 5.8 inçlik ekranının yeterince büyük olmadığı ve 6.5 inçlik bir ekranın daha iyi olacağını görüşünü belirtmiş durumda. Araştırma gösteriyor ki iPhoneX’in satışları gün geçtikçe düşmeye devam edecek. Ayrıca Apple‘dan daha yüksek bir ekran boyutuna sahip bir model çıkarması için beklenti yüksek.

Bu haberi okuyan sizlere de bir soru sormak istiyoruz. Neden iPhoneX almadınız? Eğer iPhone X kullanıcısı iseniz neden bu modeli tercih ettiniz?

Bize zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler. 

iPhone X konusunda şimdiye kadar birçok spekülasyon ortaya atıldı. Bunların gerçekliği ise hep sorgulandı. Fakat duyurulan son araştırma neden iPhone X satılmadığını veya iPhone kullanıcılarının neden iPhone X'e geçmediğiniz gözler önüne seriyor.