iPhone uydu aramaları yalnızca belirli alanlarda çalışacak

iPhone 14 mini

Bir sonraki iPhone cihazın uydu iletişimi özelliği alması bekleniyor. Bu duyuru kullanıcıların beklentilerini yükseltmiş olsa da her şey çok olumlu görünmüyor diyebiliriz. Özellik hakkında can sıkıcı bir detay açıklandı. İşte detaylar.

9to5Mac’ten gelen bir rapora göre, Bloomberg’den Mark Gurman, “Power On” haber bülteninde, acil uydu aramalarının ve gelecekteki iPhone’daki (potansiyel olarak iPhone 13) mesajların yalnızca “belirli pazarlarda” kullanıma sunulacağını duyurdu. İddiaya göre uydu iletişiim özelliği yalnızca hücresel kapsama alanı olmayan yerlerde çalışacak. Gurman, Apple’ın daha fazla veri kapsamı sağlamak için kendi uydularını başlatmak istediği de duyurdu, ancak bunun için herhangi bir planın başlaması için bile “yıllar sonra” tarihini verdi. Özetle, yeni iPhone modelinde yakın zamanda söz konusu özelliği görmemiz pek ihtimal dahilinde değil.

iPhone söylentili uydu aramaları yalnızca belirli alanlarda çalışacak

Yeni iPhone’un uydu hizmeti için değiştirilmiş bir Qualcomm X60 modemi kullandığı söyleniyor. Buna göre cihaz, tam özellikli bir uydu telefonu olarak hizmet vermeye hazır olmayabilir. Gurman, maliyetlerin ve operatör itirazlarının Apple’ın geleneksel ağları atlayan gerçek bir uydu telefonu sunmasını engelleyebileceğini de sözlerine ekledi. Gurman ayrıca ekran sorunlarının Apple Watch Series 7′nin kullanılabilirliğini sınırlayabileceğini de ekledi. Bilekliğin bir sonraki iPhone ile birlikte piyasaya sürüleceği bildirilse de, bazı sürümlerinin geç gelmesi muhtemel. Yani yeni saatlerde tercih ettiğiniz kasa ve bant kombinasyonunun gönderilmesi biraz zaman alabilir.

Hızlıca değer kaybeden telefonlar hangileri: Bu cihazlara dikkat