iPhone SE’nin ismi nereden geliyor?

apple iphone se 2

21 Mart tarihinde duyurulan Apple iPhone SE önümüzdeki haftalarda satışa çıkacak. Ancak iPhone SE ne demek? Bu sorunun cevabı haberimizde.

Neredeyse son bir yıldır sürekli gündeme gelen 4 inç ekranlı ve daha ucuz bir iPhone iddiaları dün itibariyle son buldu ve Apple beklenen telefonu duyurdu. Kimi özellikleri önceden belli olan, kimi özellikleri ile şaşırtan bu modelin ismindeki “SE” ne anlama geliyor? İşte cevabı.

iPhone SE ne demek?

Apple iPhone SE modelinin isimlendirmesi, önceki iPhone modellerine hiç benzemiyor. Daha önce iPhone 5SE, iPhone 6c, iPhone 7c gibi isimlerle de gündeme gelen telefon, pek ihtimal verilmeyen bir isim ile karşımıza çıktı.

İddiaya göre Apple’ın kıdemli çalışanlarından Phil Schiller, iPhone SE isminin anlamını açıkladı. SE kısaltmasının açılımının “Special Edition” yani “Özel Sürüm, Özel Versiyon” anlamına geliyor.

Telefonu duyururken Tim Cook, 2015 yılı içerisinde 4 inç ekranlı iPhone modellerinin 30 milyondan fazla sattığını dile getirmişti. Yani 2015 yılı içerisinde iPhone 5s, iPhone 5 ve 5c modellerinin toplam satış rakamı 30 milyondan fazla. iPhone SE’nin tasarımı ise iPhone 5s ile tamamen aynı görünüyor. Dolayısıyla bu telefon için iPhone 5s’in özel versiyonu diyebiliriz. Zaten telefon duyurulurken tüm özellikleri iPhone 5s ile kıyaslanarak anlatılmıştı. Dolayısıyla Apple da bu cihazın bir ara model ve özel bir versiyon olduğunu kabul ediyor.

iPhone SE kamera örnekleri – Galeri