iPhone satışları yasaklanabilir

qualcomm 2

Yeni iPhone’larıyla gündemde olan Apple, Qualcomm ile mahkemelik oldu.

Qualcomm, Apple ile arasındaki yasal savaşta son kozunu ortaya koydu. Apple’ın kendisi tarafından icat edilen teknolojileri kullandığı halde ödeme yapmadığını iddia eden Qualcomm, dava açarak iPhone satışlarının ve üretiminin Çin’de yasaklanmasını hedefliyor.

Apple’ın karının büyük bir kısmının kaynağı olan iPhonetelefon üretiminin çoğunun Çin’de yapıldığını hesaba katarsak, böyle bir yasak küresel telefon arzının azalmasına ve dolayısıyla satışların da düşüşe geçmesine sebep olabilir.

iPhone X

Qualcomm ve Apple arasındaki dava süreci geçtiğimiz ocağa kadar dayanıyor. Akıllı telefonlardaki radyo teknolojilerinin çoğunun patentine sahip olan Qualcomm’un tekel oluşturarak makul olmayan fiyatlarla anlaşma yaptığını iddia eden Apple, bu yasal savaşı başlatmıştı. Apple, daha önce de yeni telefonlarında kullanılan teknolojilerden ötürü birkaç kez mahkemeye verilmişti.

Bildiğiniz gibi Apple, yakın zamanda yeni telefon modelleri iPhone8 ve iPhone8 Plus’ı satışa çıkardı. Kasım ayında da iPhoneX’in çıkması bekleniyor. Türkiye fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.