Microsoft Firmasında Türk Rüzgarı

microsoft yeni logo

Bilişim dünyasının son zamanlar en çok konuşulan ismi R. Erdem Erkul, Microsoft firmasının bulunduğu 79 ülkede, planlama işlerinden sorumlu yönetici olacak.

Dev firmalarda bir Türk’ü çalışırken duymak gurur vericidir. Hele bu firma Microsoft gibi alanında dev bir firma ise. Erkul, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde Microsoft firmasının gelişiminden, bu ülkelere uyarlanmasından yana görev ve vazife alacaktır. Söz konusu olan alanlarda planların hazırlanması, bunun yanında kamu ilişkilerinin temini, eğitim, sosyal sorumluluk ve teknoloji hususlarında 21630929Microsoft firmasının temsilcisi olacaktır. Kendiside bilişim sektöründe bulunan Erkul, 1980 ankara doğumludur. İşletme, Kamu yönetimi ve Siyaset alanlarında lisans ve yüksek lisans derecelerine sahiptir. Dünya’nın en iyi üniversitelerinden olan Harvard Üniversitesinde Ekonomik kalkınma için İnovasyon programlarına dahil olmuştur. E-devlet merkezinin oluşturulması için çalışmalar yürüten Erkul, çokuluslu e-devlet sitesi olan digital-goverment.net adresinin sahibidir.

Pek çok projeye ülkemizde imza atmış olan Erkul, bugün de Microsoft için bölgenin kalkınma planlarını hazırlayacak olan bir Türk. Kendisinin tercih edilmesi bilişim sektöründe deneyimleri yanında, kendisinin bölgeyi iyi bilen bir siyasetçi olması da, yatıyor. Kamu ve siyaset okuyan Erkul, bölgenin siyasi nabzını da, yoklayarak Microsoft firmasının bölgedeki çalışmalarından hızlı cevaplar almasını sağlayacak. Bölgenin Microsoft firması açısından önemi büyüktür. Çünkü, internetin her yere getirilmesi projesi Microsoft firmasınca da destekleniyor. Bu yüzden firma, kendisine burada tercih edilebilecek sebepler arayacak. Yaygınlığını bu bölgelerde de hakim kılmak için çalışacaktır.

Erkul Bey’e başarılar diliyoruz. Bölgeyi iyi bilen birisi olarak, Microsoft firmasında başarılı çalışmalara imza atacağı muhakkaktır.