iPhone modelleri batarya karşılaştırması

iphone modelleri

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın yeni duyurduğu iPhone modelleri batarya anlamında beklentileri karşılayabilecek mi? Bu yazımızda son bir kaç yılın iPhone modellerini batarya ömrü anlamında mercek altına alıyoruz.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere Apple, 12 Eylül’de yeni iPhone modelleri ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. Cupertino merkezli şirket genel olarak yeni tanıttığı modellerinin, geçtiğimiz yıl çıkanlara oranla 1 ile 1.5 saat daha uzun bir şarj ömrüne sahip olduğunu iddia etti.

Bilindiği üzere Apple batarya konusunda pek de cömert davranan bir şirket değil. iOS’in stabil bir şekilde çalışması sayesinde, iPhone’un şarj ömrü “idare eder” düzeye getirilebiliyor. Yoksa şu anda 2000 mAh altı batarya kullanıp da günü çıkartabilen Android kökenli bir cihaz bulunmuyor.

Peki son dönemde çıkan iPhone modelleri kullanıcılara nasıl bir kullanım ömrü sunuyorlar? Bu yazımızda son 2 yılda çıkmış olan iPhone modellerini mercek altına alacağız. Bu modellerin konuşma, internet, video ve müzik uygulamaları sırasına nasıl bir pil performansına sahip olduğunu gözler önüne sereceğiz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan güncel iPhone modelleri arasındaki batarya karşılaştırmamıza başlayalım.

İşte iPhone modelleri batarya karşılaştırması

iPhone 7

iphone 7

Konuşma Süresi: 14 saat
İnternet Kullanım Süresi: 12 saat
Video Oynatma Süresi: 13 saat
Müzik Çalma Süresi: 40 saat