iPhone fiyatları ucuzladı! Peki ama neden?

Apple üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarına izin verecek!

Apple’a yakın kaynaklardan servis edilen bilgilere göre, Apple satış stratejisinde bir değişikliğe gitti. Bu işten zararlı çıkansa yine tüketici olacak.

iPhone fiyatları ucuzladı! Peki ama neden? Teknoloji devi Apple’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nde uyguladığı takas programında yakın vadede birtakım değişiklikler yapmak niyetinde olduğu anlaşıldı. İnternette dolaşan söylentilere göre, Amerikalı teknoloji devi şu an iPhone 12 Pro Max’ini iPhone 13 Pro Max ile değiştirmek isteyen müşterilerine, 650 dolarlık bir indirim sağlıyor. Bununla birlikte eğer söylentiler doğru çıkarsa, artık iPhone 12 Pro Max için ödenecek tutar 600 dolarla sınırlı olacak. Yani Apple yeni tarifeye geçtiğinde, bugüne göre 50 dolar daha az ödeme yapacak.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

Benzer durum, diğer modeller için de geçerli. Öyle ki eğer iPhone 12 Pro’yu vererek iPhone 13 Pro satın almak isterseniz, bu telefonun da değerinin bugüne göre 50 dolar daha düşükten alınacağını bilmek isteyebilirsiniz ki güncel listede bunun anlamı iPhone 12 Pro’nun 500 dolar sayılacağı olacaktır.

iphone kamera 2

iPhone fiyatları ucuzladı! Peki ama neden?

Apple’ın takas programında kabul ettiği en düşük modeli olan iPhone 6S’de ise işler iyice komik bir hal alıyor. Bu telefonda da geri alım bedelini 5 dolar düşüren Apple, takas programına iPhone 6S ile girmek isteyen müşterilerine yalnızca 25 dolarlık bir indirim sağlıyor.

iPhone 15

Öte yandan Apple’ın ülkemizdeki ikinci el sektörünün son derece hareketli olması ve insanların Apple’a değerinin yarısına vermektense telefonlarını ikinci el piyasasında kendi satmayı denemesi gibi nedenlerden dolayı, ülkemizde takas programı çalışmalarına son verdiğini hatırlatalım.

Meta Instagram için mahkemeye gitti!