iPhone 9 kılıfı görüntülendi! Geri sayım başladı!

iPhone 9 tanıtım tarihi

iPhone 9 kılıfları ortaya çıkmaya başladı. Sağlamlığı ile bilinen UAG’ın kılıfı bugün kanlı canlı görüntülendi.

Apple‘ın uzun bir süredir 399 dolar bandında bir iPhone modeli tanıtması bekleniyordu. İlk etapta iPhone SE 2 olarak isimlendirilmesi beklenen bu modelin iPhone 9 adını alacağı ortaya çıkmıştı. COVID-19 salgını yüzünden ertelenen etkinlikler ve üretim hattındaki aksaklıklardan dolayı uygun fiyatlı iPhone bir türlü çıkışını gerçekleştirememişti.

Bugün ise uzun zamandır üzerinde yazılıp çizilen telefon hakkında dişe dokunur en net sızıntı geldi. Sağlamlığı ile ön plana çıkan ünlü aksesuar üreticisi UAG’ın, iPhone 9 için geliştirdiği kılıf Best Buy mağazasında görüntülendi. 4.7 inç büyüklüğünde ekran ile gelecek olan telefonun, kamera kurulumu ile iPhone 8’e benzeyeceği de bu sızıntı ile ortaya çıktı.

Huawei P40 kamera maliyeti belli oldu!

Telefonun arka bölümünde tahminlere göre; iPhone XR‘ın kamera modülü yer alacak. Bu kamera 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframlı olacak. Portre efektlerini yazılım ile yapacak olan bu modelde Apple A13 yonga seti ve 3 GB RAM bulunacak.

iPhone 9

4.7 inç büyüklüğünde 1334 x 750 piksel çözünürlüğünde LCD ekran ile gelecek olan telefonda Face ID yerine parmak izi okuyucusu Touch ID’ye yer verilecek. Kırmızı, siyah ve gümüş renk seçenekleri ile karşımıza çıkmasını beklediğimiz uygun yollu iPhone modelinin Nisan başında tanıtılıp satışa sunulacağını düşünüyoruz.

Ancak! bu modelin Türkiye’de uygun fiyatlı olmasını beklemeyin. 3.000 TL bandına iPhone alırım diye hayal kurmayın. Bu model ülkemize ortalama 4.799 TL bandından giriş yapacak.

iPhone 9 özellikleri

  • 4.7 inç büyüklüğünde 1334 x 750 piksel çözünürlüğünde LCD ekran (Haptic Touch, 326 PPI ve 625 nit parlaklık)
  • Apple A13 Bionic yonga seti
  • 3 GB RAM
  • 64 GB ve 128 GB dahili depolama seçenekleri
  • 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframlı arka kamera (Portre modu, True Tone Flash ve OIS desteği)
  • 7 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframlı ön kamera (Portre modu)
  • Kırmızı, siyah ve gümüş renk seçenekleri
  • 2. nesil Touch ID parmak izi okuyucusu