Görüntülü görüşme uygulamaları yükselişte!

Görüntülü görüşme uygulamaları

Görüntülü görüşme uygulamaları coronavirus’ten dolayı yükselişe geçti. Karantinada olanlar sevdikleri ile bu uygulamalar ile konuşuyor.

Bütün dünya coronavirus (COVID-19) salgınıyla savaşıyor. Son 100 yılın en büyük salgını olan COVID-19 maalesef ki birçok kişiyi etkiledi. Dünyadaki birçok yer karantina altında olduğu için insanlar; arkadaşlarıyla ve sevdikleriyle iletişimde kalmak, sanal toplantılara katılmak ve daha fazlası için evden çalışıyor. Görüntülü görüşme uygulamaları olan Zoom, Microsoft Teams, Skype Kurumsal, vb. gibi video konferans uygulamaları karantinadan dolayı kullanıcı patlaması yaşıyor.

Zoom veri ihlali yapmaktan vazgeçti! Veriler Facebook’a gitmeyecek!

Bugün yayınlanan rapora göre, iş uygulamaları Google Play Store ve App Store’da 14-21 Mart arasında 62 milyon indirme gerçekleştirdi. Zoom Cloud Meetings gibi uygulamalar İngiltere, ABD ve Avrupa’daki indirmelerde artış yaşadı. 2019’un son çeyreğinin baz aldığı bu karşılaştırma oldukça ilginç.

Zoom Cloud Meetings; ABD’de 14 kat, Fransa’da 22 kat, İngiltere’de 20 kat, Almanya’da 17 kat, İspanya’da 27 kat ve İtalya’da 55 kat daha fazla indirildi.

Microsoft Teams, İngiltere’de 13 kat, ABD’de 11 kat, Fransa’da 16 kat  ve Almanya’da ise 11 kat daha fazla indirildi.

Google Hangouts Meet, ABD’de 30 kat, İngiltere’de 24 kat, İspanya’da 64 kat ve İtalya’da 140 kat daha fazla indirildi.

Görüntülü görüşme uygulamaları

İş uygulamalarının yanı sıra Houseparty gibi sosyal ağ video konferans uygulamaları, Avrupa’daki indirmelerde güçlü bir büyüme gördü. Bu uygulamalar, insanların kişisel ve iş yaşamlarını karantina durumunda sorunsuz bir şekilde devam ettirmelerini sağlıyor. Bu uygulamaların kullanımlarının önümüzdeki günlerde de artacağını düşünüyoruz.

2020 yılı muhtemelen dijital alanda büyük devrimlere gebe olacak. Böyle giderse evden çalışma modelini artık tüm dünya benimseyecek ve profesyonel alanda evden çalışmaya geçilecek. Böyle bir şey olursa maalesef ki; “Evden çalışmanın 10 ipucu” isimli kişisel gelişim kitaplarında patlama yaşanacağını söyleyebiliriz.