iPhone 8 final tasarımı sızdırıldı

iphone 8 3 2

Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarladığı iPhone 8 final tasarımıyla bir kez daha sızdırıldı. İşte detaylar.

Apple, bu sene iPhone’nun 10. yılı olması nedeniyle önemli tasarımsal değişikliklere imza atacak. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre, iPhone 8 ismi ile lanse edilen model, ön tarafı OLED ekranla kaplı bir şekilde karşımıza çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 8 fiyatı ile ilgili sızdırılan bir raporda, cihazın 1100 dolar ile 1200 dolar arasında bir fiyata sahip olacağı belirtilmişti. Peki gerçekten yeni iPhone modeli tasarımsal anlamda bu farka değecek mi?

Bu durum kullanıcıların zevkine göre değişse de son sızdırılan görseller, iPhone 8’in tasarımsal anlamda gerçekten çok şık olacağını gösteriyor. iPhone 8 için sızdırılan final görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

5.8 inçlik OLED ekranla gelecek olan cihaz, her taraftan 4mm kalınlığa sahip olacak. Bu telefonda 3.5mm’lik kulaklık jakının bulunmayacağının da bir göstergesi. Zaten Apple’ın iPhone 7 ile veda ettiği 3.5mm kulaklık girişine bir daha iPhone modellerinde yer vermesi beklenmiyor.

Yeni iPhone modeli ile ilgili bir diğer iddia ise şarj girişi hakkında. Apple’ın Lightling bağlantısı yerine USB Type-C’ye yönelebileceği belirtiliyor. Tabi ki bu iddianın hayli zayıf olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Son olarak iPhone 8’in Eylül ayında raflardaki yerini alacağını da belirtelim. Apple tarafından net bir açıklama gelmemiş olsa da firmaya yakın bir çok analist telefonun çıkışında herhangi bir gecikme yaşanmayacağı konusunda hemfikir.