LG G4 Android 7.0 güncellemesi yayınlandı

lg g4 a

LG’nin yaklaşık olarak 2 sene önce satışa sunduğu LG G4 için merakla beklenen Nougat güncellemesi sonunda yayınlandı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektöründeki rekabette, en önemli unsurlardan birisi de üreticilerin, kullanıcılara sundukları yazılım desteği. Zira Apple’ın pazarda bu kadar başarılı olmasının temel nedenlerinden birisi de, kullanıcıların yazılım konusuna verdikleri önem. Çünkü akıllı telefon sektörü, sürekli kendisini yenileyen bir döngü içerisinde. İşin can alıcı kısmı ise, yeni uygulamaların eski işletim sistemlerini desteklemiyor olması. Apple hali hazırda 5 senelik cihazlarını bile güncel konumda tutarken, diğer üreticiler ise bu konuda o kadar istikrarlı değil. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz LG. Zira Güney Koreli üretici daha iki senelik modeli LG G4 için bile Android 7.0 Nougat güncellemesini yeni yayınladı.

Bir süredir LG G4 kullanıcılarının merakla beklediği güncelleme, Güney Kore’de yayınlandı. Yayınlanan güncelleme şimdilik yalnızca F500S, F500L ve F500K modelleri için mevcut. Fakat ilerleyen günlerde Güney Koreli üreticinin güncellemeyi global bazda serbest bırakması bekleniyor.

lg g4

Bu arada güncellemenin yalnızca LG Bridge uygulaması aracılığı ile erişilebilir olduğunu da belirtelim. Bazı forumlarda kullanıcıların internet üzerinden servis edilmeye başlanan güncellemelere de güvenmemesi belirtilmiş. Zira bu güncellemeler ile telefonda geri dönüşü olmayan bazı hataların ortaya çıktığı söyleniyor.

Öte yandan, LG’nin G4 öncesindeki modelleri için Android 7.0 güncellemesini yayınlaması pek olası durmuyor. En azından Güney Kore’den sızdırılan bilgiler bu yönde diyebiliriz.

Xiaomi Mi 5X tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı