iPhone 8, en çok satan iPhone modeli olacak

iphone 6

Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak satışa sunmayı planladığı iPhone 8 ne derece başarılı olabilecek? Bu sorunun cevabı Morgan Stanley’den geldi.

Apple’ın bu sene satışa sunacağı yeni iPhone modeli hakkında pek çok söylentiye tanıklık ettik. Bu söylentiler içerisinde en çok itibar gören ise cihazın OLED ekranla geleceği ve fiyatının 1000 doların üstünde olacağı yönündekilerdi. Peki gerçekten iPhone 8, 1000 dolar üzerinde bir fiyatla gelirse başarılı olabilir mi?

Bu soruyu Mark Stanley’in teknoloji analisti Katy Huberty yanıtladı. Huberty, sanılanın aksine iPhone 8’in en az satan iPhone modellerinden biri olmayacağını belirtti. Bilindiği üzere iPhone 8 sahip olduğu yüksek fiyat nedeniyle “en az satılan iPhone modellerinden biri olur” şeklinde nitelendiriliyordu.

Fakat Huberty bunun tam aksini iddia ederek iPhone 8’in en çok satan iPhone modeli olacağını iddia etti. Ünlü analiste göre iPhone 8’in sahip olduğu özellikler, kullanıcıları heyecanlandıracak türden. Dolayısıyla bu özellikleri başka cihazlarda bulunmaması, kullanıcıları bu telefonu almaya sevk edecek. Örneğin son derece gelişmiş olacağı iddia edilen yüz tarama teknolojisi. Böyle bir özellik şu anda herhangi bir akıllı telefonda mevcut değil.

Dip not olarak Huberty’nin de iPhone 8 fiyatı için ön gördüğü rakamın 1000 doların üzerinde olduğunu belirtelim.

Amerika’da belki 1000 dolar verip iPhone alacak kişiler bulmak kolay olabilir fakat bu durum ülkemizde biraz daha farklı olacaktır. Zira iPhone 8 Türkiye fiyatının 5000 TL civarında olması bekleniyor.

iphone 8