Nokia 8 amiral gemisi sınıfında bir model olmayacak

nokia 8 1

Finlandiya kökenli cep telefonu üreticisi Nokia’nın yeni modeli Nokia 7 ve Nokia 8 hakkında bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte detaylar.

Bu ayın başlarında Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde boy gösteren firmalardan birisi de Nokia’ydı. HMD Global bünyesinde küllerinden doğmaya çabalayan Finli üretici 3 yeni modelini bu fuar kapsamında tanıtmıştı. Fakat asıl beklenilen Nokia 8 modeli hakkında en ufak bir bilgi bile verilmemişti.

Nokia 8’in bu kadar merak edilmesinin nedeni ise bu modelin Finli üreticinin yeni amiral gemisi telefonu olduğu iddiasıydı. Bugüne kadar çıkan haberlerin bir çoğunda Nokia 8’in Nokia’nın yeni amiral gemisi modeli olacağına dair şeyler okuduk. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir detay tüm bu gidişatı tersine çevirdi.

Finlandiya kaynaklı habere göre Nokia 7 ve Nokia 8 orta menzile hitap eden iki model olarak karşımıza çıkacak. Bu telefonlar muhtemelen Snapdragon 653 ve Snapdragon 660 yonga setleri ile gelecek.

Nokia 7 ve Nokia 8 temelde aynı özelliklere sahip olacak. İki telefonun arasındaki farkın ise ekran ve RAM miktarından kaynaklanacağı iddia ediliyor.

Nokia, 7 ve 8’de diğer modellerin aksine parmak izi okuyucusu ve hızlı şarj gibi özelliklere de yer verecek.

Peki Nokia 8’de orta segmente hitap eden bir modelse, Nokia’nın amiral gemisi modeli hangisi olacak? Açıkçası bu konu hala gizemini korumakta. Bilinen tek şeyse Nokia’nın yeni amiral gemisi modelinin Snapdragon 835 ile gelecek olması.