iPhone 6 Kuyruğunda Kavga

apple store

New Haven Apple Store’da iPhone 6 alıp Çin’de satmak isteyen Çinlilerle müşteriler arasında kavga çıktı, 3 kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz Cuma günü satışa çıkan iPhone 6 için 2 gün öncesinden kuyruğa girmeye başlayan Amerikalılar, telefona sahip olmanın sevincini yaşarken, New Haven’daki Apple Store’daysa istenmeyen olaylar yaşandı. iPhone 6 almak için sıraya girenler arasında çıkan kavgada 3 kişi tutuklandı. Pazartesi günü gerçekleşen olayın başınıysa Çinliler çekiyor.

apple-store

65 Broadway New Haven’da gerçekleşen olay görgü tanıklarına göre şöyle gerçekleşti; iPhone 6 almak için mağazaya gelen Çinli grup ile müşteriler tartışma yaşandı ve olay kavgaya dönüştü. New Haven polisinden David Hartman, iPhone 6 almak için gelen Çinli grubun telefonları satın aldıktan sonra Çin’de 3.000 ile 4.000 dolara arasında satmayı planladıklarını açıkladı.

Polis’in verdiği bilgilere göre, New Haven’daki mağaza iPhone 6’yı kontratsız olarak 1000 dolardan satıyor. Çin’de henüz satışa sunulmayan telefonun, büyük rağbet gördüğü ve yüksek fiyatla rahatlıkla satılabildiği açıklanırken, Çin’in yan komşusu ve iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde Çin’e bağlı olan Hıng Kong iPhone 6’nın satışa sunulduğu ilk ülkeler arasında yer alıyor.

 

Lenovo, Tam Bir Patent Zengini