iPhone 6 Parçalarını Sızdıran İşçi Tutuklandı

iPhone 6 Parçalarını Sızdıran İşçi Tutuklandı

iPhone 6 henüz resmi olarak tanıtılmadan önce telefonun parçalarını sızdırdığı belirtilen Foxconn çalışanları, Çin polisi tarafından göz altına alındı.

Amerikalı teknoloji devi Apple merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6‘yı 9 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında resmi olarak tanıtmış olsa da, yeni iPhone’un neye benzeyeceği etkinlikten neredeyse bir ay önce ortaya çıkmıştı. Teknoloji dünyasında büyük ilgi uyandıran yeni iPhone için bekleyiş sürerken telefonun bazı parçaları sızdırılmış ve böylece telefonun son halini gösteren görüntüler internette dolaşmaya başlamıştı.

iPhone_6_parçaları

Yeni ürünlerini tanıtmadan önce bu ürünleri gizli tutmasıyla bilinen Apple cephesinde yaşanan bu sızıntılar, Amerikalı teknoloji devini harekete geçirdi. Wall Street Journal tarafından yayınlanan yeni bir habere göre Apple‘ın bir numaralı üreticisi olan Foxconn‘un bazı çalışanları yetkililer tarafından göz önünde alındı. Firmanın Çin’deki üretim birimlerinde görev alan bu kişilerin, iPhone 6 parçalarının sızdırılmasından sorumlu olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar kanıtlandığı taktirde parçaları sızdıran kişi veya kişilerin Çin hükümeti tarafından hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Minecraft PlayStation’dan Ayrılmayacak