Apple iFixit’e karşı!

Cupertinolu teknoloji devi Apple, iFixit’e karşı. Peki, neden mi? Haberle ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Tüm teknolojik aletleri parçalaması ile bilinen iFixit, Apple’dan veto yemiş durumda. Veto yemesinin nedenini ise Apple’ın gizlilik bilgilerini ifşa ediyor oluşu.

Apple bu durumdan çok rahatsız ve iFixit’in, Apple kullanıcılarının da kafasını karıştırdığını söylüyor. Buna benzer bir vaka Samsung’un da başına gelmişti.

Bir kullanıcı Samsung model cep telefonunu parçalayarak cihazın NFC antenine ulaşmıştı. Bulduğu NFC antenini, Samsung’un casusluk için kullandığını belirten kullanıcı, Samsung’dan veto yemişti.

Samsung konuyla ilgili olarak NFC anteninin casusluk için kullanılamayacağını söylemişti. Apple’ın cihazları şirket için çok önemli ve Apple her zaman ilk olarak gizliliğe önem verir.

ifixit

Şu ana kadar iFixit’in parçaladığı Apple ürünleri arasında; Apple TV, iPhone, iPad yer alıyor. Apple; iFixit’in videolarına kullanıcılarının ciddiye almamasını söyledi.

Bu açıklamalar sonrası iFixit ve Apple arasında kavga çıkabilir. Bu kavga nasıl sonlanır bilinmez; ama ilerleyen zamanlarda sessizlik bozulabilir. O zamana kadar sitemizi takip etmeye devam edin. Tabii siz siz olun sakın cihazınızı parçalamaya kalkmayın.

Windows 10 Mobile’da tanıtılacak cihazlar ve özellikleri artık belli!