İphone 5S’de ki Sır M7 Çip Sistemi

130912 iphonee8.hlarge

Son zamanlarda teknoloji dünyasında ki gelişmeler daha da karmaşık bir durumda. Bu karmaşıklık aslında kızışan rekabetin yorumlanmasından kaynaklanıyor. Çünkü dev teknoloji firmalarının yaptığı anlık ataklar, birbirlerine olan üstünlükleri, kısa zamanlı kılıyor. Geçenlerde Samsung akıllı saatiyle giyinebilir ürün teknolojisinde ki, devriminden bahsetmişti. Ancak kısa zaman sonra Apple İPhone 5S modelinde ki M7 çip özelliğiyle, giyinebilir teknolojisinde ki asıl devrimi kendisinin yaptığını söyledi.

İPhone 5S M7 çip özelliğiyle, çevrenizde olup biten ne varsa sizlere haber verecek özelliği sunmaktadır. A7 işlemcisi içerisinde bulunan M7 çipi, tasarımcılara sağlık cihazı ve uygulamaları geliştirmeleri adına imkan sunmaktadır. Ne demek peki bu? Şöyle açıklayayım. Bundan sonra geliştirilecek, her giyinebilir teknoloji aleti veya diğer kategorilerde cihaz ve uygulamalar, İphone 5S desteğiyle şekillenecek. Mesela Apple, getirdiği M7 teknolojisinin akıllı saatlerin önünü açan bir tasarım niteliğinde olduğunu söyledi.

130912_iphonee8.hlarge

M7 teknolojisi sayesinde daha iyi giyilebilir teknoloji ürünlerine sahip olacağız. Bu teknolojinin İphone 5S akıllı telefonunda bulunması, çevresine daha duyarlı bir telefon manasına gelmektedir. Yani Apple çevresinde yaşanan giyinebilir teknolojilerine dair yenilikleri, İphone 5S akıllı telefonuyla ilişkilendirerek, akıllı telefon piyasasının ömrünü de uzatmış oluyor. Çünkü bu giyilebilir teknolojiler, büyük şekilde tasarlanan akıllı telefonların ömrüne ket vurmaya gelen yeni bir akımdı. Ancak Apple, akıllı telefon piyasasına son verebilecek olan ürünleri M7 çip işlemcisiyle, kendisine bağımlı bir hale getirmeyi düşünmüş ve başarmış da.

Giderek daha karmaşık hal alan piyasa, tutunmaya adanmış ürünlerle dolu. M7 çip işlemcisi sayesinde piyasayı daha karmaşık ürünlerin saracağını düşünen uzmanlar var. Yani hayatımızın her noktasına demir atmayı düşünen cihazlar gibi veya uygulamalar. Şaşırmayın ama hamileliğin ne zaman olması gerektiğini söyleyen, koku alan, evliliği kurtaran gibi uygulamaları duymuşsunuzdur. Bunlar iyi veya kötü uygulamadır veya değildirler. Dikkatinizi çekmeye çalıştığım nokta hayatımızın ince noktalarına yapılacak müdahaleler. İşte M7 çip teknolojisi, bunu sağlayacak, hızlandıracak bir sistem. Bu sistemi Apple firması, İphone 5S akıllı telefonunda şuan kullanmaktadır. Ne diyelim bu işlemciye gerek duyacağımız cihazları, alacak paramız yok şuanda, o nedenle hayatımıza müdahale edecek cihazlar, bizden uzak duracaklar.