Stellantis ve Archer Dünyanın Gökyüzü Ulaşım Şeklini Değiştirecek

Archer

Şehir içinde dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçak geliştiren Archer, eVTOL uçağının tasarım, geliştirme ve ticarileştirme noktasında Stellantis’in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından yararlanıyor.

Stellantis, ulaşımın her alanına yatırım yapmaya devam ediyor. Bir yanda yenilikçi teknolojilerle binek ve hafif ticari araçlarını otomotivin geleceğine hazırlayan Stellantis, diğer taraftan da alternatif mobilite çözümlerine yatırım yapıyor.

Bu kapsamda şirket, şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçak (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation Inc. ile iş birliğinin kapsamını genişletiyor.

 Yatırım kararı eVTOL’a güvenin işareti!

 Stellantis N.V. ve Archer, Stellantis’in Archer’ın yaklaşık 8,3 milyon hissesinden oluşan açık piyasa satın alımını tamamladığını açıkladı. Böylece Stellantis, 2025 yılından itibaren pazara sunulması planlanan eVTOL projesine ne kadar güvendiğini gözler önüne seriyor.

Archer

 

Gökyüzü ulaşım şekli değişimin eşiğinde!

Stellantis, Ocak 2023’te Archer’ın Midnight uçak modelinin sözleşmeli olarak seri üretimini hedeflediğini açıklamıştı. Böylece Midnight için yüz milyonlarca dolarlık yatırıma gerek olmadan ticarileşmenin yolu açılacaktı.

Gürcistan’daki yüksek hacimli üretim tesisinin ilk aşamasının inşaatı bu yılın sonuna doğru tamamlanacak şekilde hızla devam ediyor. Projenin ilk aşaması, yılda 650 adede kadar uçağın üretimini desteklemek üzere tasarlandı.

Ancak yaklaşık 100 dönümlük bir alanda, 350.000 metrekare alana sahip yapı, tesisi uçak endüstrisinde hacim açısından en büyük üretim tesislerinden biri haline getirecek.

Archer

10 dakikalık şarj ile 80 km uçacak!

Archer’ın Midnight uçak modeli, güvenli, sürdürülebilir, sessiz ve dört yolcu ile bir pilot taşıyacak şekilde tasarlandı. Midnight, yaklaşık 10 dakikalık şarj süresi ile 32 ila 80 km’lik kısa mesafeli uçuşları arka arkaya tamamlayacak şekilde optimize edilmiş durumda.

Stellantis, 2020 yılından bu yana çeşitli iş birliği girişimleri ile Archer’ın stratejik ortağı ve 2021 yılından bu yana da yatırımcısı konumunda. Bu süre boyunca eVTOL uçağını tasarlama, geliştirme ve ticarileştirme noktasında Stellantis’in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından yararlanmaya devam edecek.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme