iPhone’un Pazar Payı Düştü Samsung Liderliği Geri Aldı

apple 1 1

Apple küresel akıllı telefonun pazarının büyümeye devam ettiği dönemde düşüş yaşadı. Samsung sevkiyatını artırmamasına rağmen pazar liderliğini yeniden ele geçirdi.

Yeni bir rapora göre uluslararası akıllı telefon pazarında iPhone’un pazar payı %9,6 oranında düştü. Samsung birinciliğe yükseldi. Pazar araştırma şirketi IDC akıllı telefon pazarının geçtiğimiz çeyrekte %7,8 oranında arttığını tahmin ediyor. Geçen yılın ilk çeyreğinde iPhone sevkiyatı 55,4 milyondu. Ancak bu yılın aynı döneminde iPhone sevkiyatı 50,1 milyona geriledi.

Küresel pazarda toplam akıllı telefon sevkiyatı 289,4 milyon adede ulaştı. Birçok ülke pazarında makroekonomik zorluklar devam ettiği için sektör tamamen düzlüğe çıkmış değil. Ancak art arda 3. çeyrekte gerçekleşen toplam sevkiyat artışı toparlanmanın güçlü bir göstergesi.

apple

IDC, Apple ve Samsung’un pazarın üst sıralarındaki yerlerini koruyacağını tahmin ediyor. Sektörden eleştirmenler Huawei, Xiaomi, Oppo, OnePlus, Vivo gibi markaların sıralama için mücadele vereceğini düşünüyor. Pandemi sonrası ortaya çıkan büyük trendde Apple, Samsung ve markalar için iyi ve kötü haberler var. Tüketiciler artık akıllı telefonlar için daha fazla ödemeye yapmak istiyor, ancak bunun nedeni ise telefonu daha uzun süre kullanmak istemelerinden kaynaklanıyor.

Sektör kaynaklarına dayandırılan eski bir raporda da, iPad satışlarının düşüklüğünden bahsedilirken, iPhone’ların satış performansının istendiği gibi gitmediği ve bu durumun iPhone 16 serisini de kapsayabileceği ileri sürülmüştü.

iPhone 16 Pro’ların Kameraları Hakkında Yeni Bilgiler Geldi