iQOO 13 Serisinde Bir Pro Modeli Olmayabilir

iQOO 13

Hazırlıklarına şimdiden başlanan iQOO 13 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Görünen o ki iQOO bu yıl bir Pro modeli çıkarmayabilir.

vivo’nun alt markası olan iQOO, özellikle son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir aktör haline geldi. Her yıl dikkat çekici telefonlar çıkararak kullanıcı kitlesini genişleten şirket, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Daha iki hafta önce Neo serisine yeni bir model daha ekleyen, şimdi de iQOO 13 serisi üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Hatırlarsanız iQOO 12, geçtiğimiz yılın aralık ayında piyasaya sürülmüştü. Bu yüzden iQOO 13’ün de benzer bir dönemde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yani telefonun çıkışına daha uzunca bir süre var ama iQOO şimdiden telefon için hazırlık yapıyor. Bu yüzden telefona dair ilk detaylar da şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

iQOO 13 2

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre telefon, Snadpragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak.  Telefonun OLED 8T LTPO bir ekrana sahip olacağı, bu ekranın çözünürlüğünün ise 1.5K olacağı söyleniyor. Batarya kapasitesi netlik kazanmamış olsa da telefonun büyük bir bataryaya sahip olacağı ve 100W hızlı şarj özelliğiyle geleceği konuşuluyor.

Ancak Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgiler teknik özelliklerden ibaret değil. Gelen son sızıntı ilginç bir gelişmeyi de gün yüzüne çıkardı. Görünen o ki iQOO bu sefer bir Pro modeli çıkartmayabilir. Şirketin henüz bu konuda kesin bir karara varmadığı ama şu an için Pro modeli çıkarma yönünde bir plan olmadığı söyleniyor.

Apple Vision Pro Sonunda Global Pazara Çıkıyor