Apple yeni yonga seti ile çok canlar yakacak

Apple'ı M2 MacBook Pro'ları önümüzdeki Mart'ta gelebilir

Apple tarafından geliştirilen yeni yonga setine ait ilk bilgiler gelmeye başladı. Peki ama yeni yonga seti nasıl bir kurulumla gelecek?

Apple yeni yonga seti ile çok canlar yakacak. Apple, Mac cihazları için kendi Apple Silicon yonga setlerini kullanmaya başlayalı birkaç yıl oldu. Bu süre zarfında, teknoloji devi M1 ve M2 serisi yonga setlerini kullanıcıların beğenisine sundu.

Şimdi, Cupertino merkezli bu teknoloji devi, üçüncü nesil Apple Silicon yonga seti üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. En son raporlara bakılırsa, Apple M3 Pro yonga seti, 12 CPU çekirdeği ile piyasaya sürülebilir.

Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

Mark Gurman’ın Power On bülteninde yer alan raporuna göre, App Store geliştirici günlükleri, bu yeni yonga setinin macOS 14 işletim sistemine sahip henüz duyurulmamış bir MacBook Pro dizüstü bilgisayarda test edildiğini gösteriyor. Ayrıca, Gurman, bu yonga setinin muhtemelen M3 Pro’nun temel versiyonu olduğunu ve gelecek yıl resmi olarak duyurulmasının beklendiğini belirtiyor.

apple a10 yongasi

Apple yeni yonga seti ile çok canlar yakacak

Bu raporların doğruluğu kabul edilirse, Apple M3 serisi yonga setleri, TSMC tarafından 3nm düğüm süreci kullanılarak üretilecek. 8 çekirdekli M1 Pro’ya kıyasla çok daha yüksek olan 12 çekirdek için, rapor, Apple’ın bu çekirdekleri yüksek performanslı çekirdekler ve verimlilik çekirdekleri arasında eşit bir şekilde böldüğünü ifade ediyor.

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Standart M3 yonga setinin yanı sıra, M3 Pro‘yu da göreceğiz. Bu, Apple’ın bu yılın sonunda veya önümüzdeki yılın başında M3 destekli Mac cihazlarını piyasaya süreceği ve ardından birkaç cihazın M3 Pro yonga setiyle çalışacağı anlamına geliyor. Apple yeni yonga seti ile çok canlar yakacak.

iQOO ilk tabletini piyasaya sürmeye hazırlanıyor