iPhone 16 Ön Siparişleri Daha Erken Başlayacak

iphone 15 pro model unselect gallery 1 202309 FMT WHH e1701349929102

iPhone 16 ailesinin ne zaman ön siparişe açılacağına yönelik tahminler vardı. Ancak yeni bir rapor ön sipariş tarihinin farklı olduğunu iddia ediyor.

Apple yıllık iPhone etkinliğini 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirecek. iPhone 16 siparişlerinin de 13 Eylül Cuma günü başlayacağı ileri sürüldü. Ancak Alman blog sitesi Macerkopf’a göre ön siparişler bir gün önce yani 12 Eylül Perşembe günü başlayacak. Macerkopf bu bilginin kaynağını paylaşmadı, bununla birlikte ön siparişlerin cuma günü yerine neden perşembe olduğuna dair herhangi bir neden de belirtmedi.

Apple, iPhone etkinliklerini salı günü düzenlerdi. Fakat teknoloji devi ezberi bozup ilk defa pazartesi günü iPhone etkinliği yapmaya karar verdi. Tanıtımın beklenenden bir gün önce yapılması belki ön siparişleri de bir gün önceye çekmiş olabilir. Ne olursa olsun Apple etkinlik sırasında ön siparişlerin ne zaman başlayacağını açıklayacak. O zaman Macerkopf sitesinin haklı olup olmadığını da göreceğiz.

iphone 16

iPhone 16’lar A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir. Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. iPhone 15 Pro Max’e özel tetraprizma kamera yeni iPhone Pro’ların her ikisinde de yer alacak. Tüm iPhone 16 ailesinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

Akıllı saat cephesine bakacak olursak lansmanda Apple Watch Series 10, yenilenmiş Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra’nın tanıtılması bekleniyor. Her üç modelin daha ince kasa ve büyük ekranla geleceği söyleniyor.

Bir de AirPods 4 var. Raporlananlara göre Apple ilk kez iki AirPods modelini satışa çıkaracak. Standart model mevcut AirPods’a benzer olacak, daha üst modelde ise Aktif Gürültü Engelleme özelliği yer alacak.

Doping Hafıza : Yapay Zekâ İle Öğrenmede Çığır Açan Yeni Teknolojiler!