iPhone 15 Çin’de de satış rekorları kırıyor

iphone 15

Aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkede rekor bir başlangıç yapan iPhone 15, ciddi bir yerel rekabetle karşılaştığı Çin’de bile satış rekorları kırıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta düzenlediği özel etkinlikte resmi olarak tanıttı. 12 Eylül’de resmi olarak tanıtılan iPhone 15 modelleri, kısa süre önce önsiparişe açıldı. Yeni iPhone’ların önsiparişe sunulmasıyla birlikte bu telefonların satış performansı hakkında ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde gelen ilk bilgiler, iPhone 15 serisinin satışlarının iPhone 14’ün önünde seyrettiğini göstermişti. Özellikle telefonun Pro ve Pro Max modellerinin çok yoğun ilgi gördüğü söyleniyordu. Görünen o ki bu yoğun ilgi yeni iPhone’un pek çok rekora imza atmasına sebep olacak.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede satış rakamlarıyla rekor başlangıçlar yapan iPhone 15, ciddi bir yerel rekabetle karşılaştığı Çin’de bile satış rekorları kırıyor.

iphone 15 pro

Çin’de perakende satış konusunda en büyük platformlardan biri olan ve Apple ürünleri satan dört binden fazla satıcıyla işbirliği yapan JD.com tarafından paylaşılan verilere göre, iPhone 15 ilk haftasındaki satış rakamlarıyla sadece iPhone 14’ün çok önüne geçmekle kalmadı, aynı zamanda Çin’deki iPhone satışları için de yeni bir rekora imza attı. Öyle ki yeni iPhone, iPhone 14’ün aynı dönemdeki satışlarına kıyasla yüzde 253 daha fazla satıyor.

Yeni iPhone’un daha da artan fiyat etiketinin kullanıcılar için caydırıcı olabileceği düşünülüyordu. Ancak JD.com tarafından paylaşılan veriler, normalde daha bütçe dostu telefonların revaçta olduğu düşük gelir ortalamasına sahip Çin şehirlerinde bile iPhone 15’e büyük ilgi olduğunu gösteriyor.

PlayStation 5 sahiplerine ücretsiz oyun müjdesi