iPhone XR satış rekorları kırabilir!

iphone xr 2

Apple’a yakınlığıyla tanınan Ming Chi Kuo, iPhone XR’ın çıkışına günler kala olası satış rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple  geçtiğimiz ay tanıttığı üç yeni iPhone modelinden ikisini satışa sundu. Bilindiği üzerei iPhone Xs ve Xs Max, Eylül ayının sonlarına doğru raflardaki yerini almıştı. 749 dolarlık fiyatıyla Xs ve Xs Max’tan daha çok dikkat çeken iPhone XR içinse Ekim ayı işaret edilmişti. Artık XR’ın satışa sunulmasına da sayılı saatler kaldı.

iPhone XR, 2 ayda 80 milyondan fazla satacak!

Cupertino merkezli şirkete yakınlığıyla bilinen ünlü analist Ming Chi Kuo, iPhone XR tanıtılmadan önce bu telefonun 2018 bitmeden 75 ile 80 milyon arasında satacağını söylüyordu. Fakat XR’ın teknik özellikler anlamında XS ve XS Max’tan önemli bir eksikliğinin olmaması, Kuo’nun tahminini yükseltmesine neden oldu.

Ming Chi Kuo, 80 milyonluk satış tahminin 83 milyon olarak güncelledi. Ünlü analiste göre, iPhoneXR’ın satışa sunulmasıyla birlikte diğer iPhone modellerinin satışında önemli düşüşler yaşanacak.

Bu arada şunu da belirtmemiz gerekiyor. Apple’ın birçok pazarda geçtiğimiz ay satışa sunduğu iPhone XS ve XS Max henüz ülkemizde satılmıyor. Dahası Apple bu cihazların ülkemizdeki satış fiyatını bile henüz açıklamış değil. Dolayısıyla iPhoneXR’ın Türkiye’de satışa sunulması da 2019’un ortalarına doğru gerçekleşebilir. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Huawei Mate 20X, S-Pen ile gelebilir