iPhone 14’ün Türkiye fiyatı dünyada da gündem oldu

iPhone 14 Plus

iPhone 14 ile birlikte Türkiye’nin Brezilya’nın bile önüne geçerek en pahalı iPhone’un satıldığı ülke haline gelmesi dünya basınında da yer buldu.

Uzun süredir beklenen gün sonunda geldi ve Apple yeni iPhoneları geçtiğimiz günlerde resmen tanıttı. Yeni iPhoneların tanıtılmasının ardından merak edilen önemli bir soru da cevap buldu ve iPhone 14 serisinin Türkiye fiyatları açıklandı. Ortaya çıkan tablo telefon fiyatlarının geldiği akıl almaz noktayı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Ülkemizde özellikle sosyal medyada gündem konusu olan iPhone 14 fiyatları, ülke sınırlarının ötesine geçerek dünyada da gündeme taşındı. Çünkü Türkiye, Brezilya’yı geride bırakarak iPhone fiyatları konusunda zirvenin yeni sahibi oldu. Bu durum da dünya basınında yer buldu.

iPhone 14 Pro

Türkiye’deki iPhone fiyatlarının Brezilya’yı geçerek dünyanın en pahalısı haline geldiğini gündeme taşıyan bu sitelerden biri de, Apple ile ilgili konularda en çok başvurulan kaynaklardan biri olan 9to5Mac oldu. 9toMac, artık en pahalı iPhone’un Brezilya’da olmadığını, Türkiye’nin bu konuda Brezilya’yı geçtiğini okurlarıyla paylaştı. 9toMac’in ardından Tech Digest ve US Today gibi geniş okuyucu kitlelerine ulaşan uluslararası yayınlar da bu habere yer verdi.

Yıllardır iPhone’un en pahalı olduğu ülke Brezilya’ydı. iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone SE fiyatlarında Brezilya’yı geçen olmuyordu. Ta ki iPhone 14’e kadar. Bu yıl çıkan yeni iPhoneların fiyatlarıyla birlikte maalesef Brezilya’yı geçmeyi başardık.

Steve Jobs’un kızı iPhone 14 ile dalga geçti