iPhone 14’ün geniş açılı kameraları Sunny Optical’a emanet

iPhone 14 Max

iPhone 14 modellerinin arka kamerasında kullanılacak 7 megapiksellik geniş açılı lenslerin üretimi Sunny Optical’e emanet.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modellerini eylül ayında piyasaya sürecek olan Apple, bu planını sorunsuz şekilde hayata geçirebilmek için yeni iPhone’larda kullanılacak parçaları üretecek şirketlerle anlaşmalar imzalamaya devam ediyor. Daha önce Samsung, Foxconn ve BOE gibi şirketlerle önemli anlaşmalara imza atan Apple, bu kez de Sunny Optical ile işbirliği için anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma kapsamında, iPhone 14 modellerinde kullanılacak geniş açılı lenslerin üretimi Sunny Optical’e emanet edildi.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Bildiğiniz gibi iPhone 13 gibi iPhone 14’te üçlü arka kamera ile gelecek. Bu üçlü kamera sistemindeki ana lense eşlik eden iki lensten biri de geniş açılı, ultrawide lens olacak. İşte Sunny Optical da bu noktada devreye giriyor. Yeni iPhone’un üçlü arka kamera sisteminde yer alacak 7 megapiksellik geniş açılı lenslerin büyük bölümünü Sunny Optical üretecek.

Çin merkezli Sunny Optical, daha önceki yıllarda iPhone üreticileri arasında adını pek sık duymadığımız bir şirket. Sunny Optical geçen yıl da Apple’ın ortakları arasında yer alıyordu ama çok daha ufak bir rolü vardı. Bu yıl ise Largan ve Genius’u geride bırakarak yeni iPhone’larda kullanılacak geniş açılı lenslerin bir numaralı üreticisi olacak. Şüphesiz bu durum şirketin büyümesine büyük katkı sağlayacaktır.

iPhone 14 Pro’nun OLED ekranı de iPhone 14’ten üstün olacak