DxOMark yeni standartları ile karşımızda!

DxOMark

DxOMark, iPhone 11 ve iPhone Pro Max’in puanlarını açıklamadan önce standartlarında değişikliğe gitti. Kameralar artık daha detaylı incelenecek!

Telefonların kameralarını inceleyip puanlayan ve vermiş olduğu bu puanlar genel geçer kabul gören DxOMark, geçtiğimiz yıllarda arka kameranın yanında Selfie yani ön kameraları da incelemeye başlamıştı.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G arka kamerası ile 117 puan ve ön kamerası ile 99 puan alarak listenin şimdilik zirvesinde yer alıyor. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro öncesi firma bu standartlara yenisini ekledi.

Firmanın eklemiş olduğu standartlar arasında wide yani geniş açılı lens ve gece modu yer alıyor. iPhone 11 Pro Max’te yer alan geniş açılı lens ve gece modu özellikleri sonrası listedeki sıralamanın değişmesi bekleniyor.

DxOMark

Gelen iPhone 11 incelemelerine bakacak olursak, şimdiye kadar ki en iyi kamera iPhone 11 Pro’da yer alıyor. Tabii 2019 yılı bitmeden 2 adet yeni telefon tanıtılacak. Bunlar Huawei Mate 30 Pro ve Google Pixel 4 XL olacak.

Bildiğiniz gibi Leica ile anlaşan Huawei kamera konusunda seviye atlamıştı. Hatta Huawei için iPhone’un kamerasının bu seviyeye gelmesinde büyük rol oynadığını söyleyebilirim. Google cephesi ise ilk defa ikili kamera kurulumuna geçecek. Tek kamerası ile Pixel 3’te efsaneler yaratan Google’ın çift kamera ile neler yapacağını kestirmek güç.